szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Oroszország moszkvai tárgyalásokra invitálta a Hamászt. A meghívást a radikális palesztin mozgalom elfogadta. Eközben Izrael és az egyesült Államok a szervezet elszigetelésére törekszik.

Elfogadta az oroszországi tárgyalásokra szólító hivatalos moszkvai meghívást a Hamász - közölte a radikális palesztin mozgalom egyik vezetője ma Gázában. Halíl Abu Laila azt mondta, hogy a meghívót Háled Mesaalnak, a mozgalom politikai vezetőjének küldték, aki száműzetésben él, és hozzátette azt is,hogy a látogatás időpontját később egyeztetik.

A Hamász már korábban bejelentette, hogy elfogadja a meghívást, amellyel Moszkva valóságos kihívást intézett Izraellel és az Egyesült Államokkal szemben. Utóbbiak éppen azon fáradoznak, hogy elszigeteljék a palesztin választásokon győztes mozgalmat, amennyiben nem mond le az erőszakról, és nem ismeri el a zsidó állam jogát a létezésre.

Moszkvában még február vége előtt számítanak a Hamász küldöttségének látogatására – közölte Alekszandr Kalugin, az orosz külügyminiszter közel-keleti rendezéssel foglalkozó különmegbízottja. A moszkvai tárgyalásokra szóló meghívást Vlagyimir Putyin elnök jelentette be február 9-én Madridban, ottani hivatalos látogatása alkalmával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Izrael nem akar Hamasz-házelnököt

A palesztinokkal fenntartott kapcsolatok megszakításával fenyeget az izraeli védelmi miniszter, ha a palesztin parlament a választásokon győztes Hamász soraiból választ magának elnököt.

MTI Világ

Hamasz-vezetőket fogott el az izraeli hadsereg

Az izraeli hadsereg egy héttel ezelőtt elfogta a Hamász szélsőséges iszlám mozgalom nyolc helyi vezetőjét az észak-ciszjordániai Nábluszban - jelentette be hétfőn egy izraeli katonai forrás.

MTI Világ

A Hamász leszerelné a palesztin lakosságot

Túl sok fegyver van a palesztin utcákon, s a rend helyreállítása érdekében a Hamász le akarja szerelni a lakosságot – mondta el Mahmúd az-Zahar, a Hamász egyik alapítója és vezetője a Libération című francia napilapnak.

hvg.hu Világ

Államcsőd fenyegeti a Palesztin Hatóságot

Hacsak valami gyors beavatkozás nem történik, a palesztin kormány napok alatt fizetésképtelenné válik. Az Egyesült Államok a Hamásztól Izrael létét elismerő politikai nyilatkozatot vár, és Izrael – az anarchikus állapotokra hivatkozva - visszatartja a palesztinokat megillető havi 50 millió dolláros áfát és vámilletékeket. Izrael ezzel megnyitotta a pokol kapuit – fenyegetőzött a Hamász ciszjordániai szóvivője.

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 3. rész

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 3. rész

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

Brad Pitt saját ruhakollekcióval állt elő

Brad Pitt saját ruhakollekcióval állt elő