szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elkapkodták a vásárlók délutánra a Playboy pénteken első ízben megjelent indonéziai kiadását, noha nem szerepelnek benne ruhátlan nők, ám a szélsőségesek így is hadjáratot indítottak ellene.

Sör hab nélkül, kakaótlan csokoládé, csókmentes szerelem. A sort hosszan lehetne folytatni, de a meztelen nők nélküli Playboy mindenképpen kiemelt helyen szerepel az önellentmondások listáján, s azért csak alsóneműs hölgyek láthatók az indonéziai kiadásban, hogy a kiadó ne sértse a szigorú iszlám erkölcsöket.

A szélsőségesek azonban nem értékelték a gesztust: Tubagusz Muhamad Szidik, az Iszlám Védelem Frontja elnevezésű szervezet szóvivője máris a lap azonnali betiltását követelte azzal, hogy a Playboy neve egyet jelent az erkölcsi hanyatlással, és megjelenése minden eddiginél indokoltabbá teszi a parlament előtt lévő pornográfia-ellenes törvénytervezet elfogadását.A tervezetet bírálják különféle nőszövetségek, turisztikai szakemberek, művészeti szervezetek és a  sajtóorgánumok.

Az Indonéziában már évek óta megjelenő szintén "fehérneműs" férfimagazinok eddig nem váltottak ki olyan heves tiltakozást, mint a Playboy. Az amerikai és európai kiadványoknál jóval szemérmesebb újságok mellett a férfiak egyébként az országban szinte bárhol hozzájuthatnak az illegális, "keményebb" képeket tartalmazó kiadványokhoz. Ázsiában eddig - Japán kivételével - nem jelent meg a férfimagazin.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

A legcikisebb magazinsztár lett Tom Cruise

Cruise és volt felesége, Nicole Kidman is a hollywoodi Oscar-díjosztást megelőző, a legrosszabb filmeknek és színészeknek megítélt Arany Málna trófea díjazottjai lettek.

MTI Kult

Kínában indít lapot a Rolling Stone magazin

A populáris kultúra egyik legszínvonalas amerikai magazinja, az úgynevezett új újságírásban, illetve a "gonzó"-ban úttörő szerepet vállaló Rolling Stone Kínában terjeszkedik.

Ezek most a leginkább megbízható autók egy idei felmérés szerint

Ezek most a leginkább megbízható autók egy idei felmérés szerint

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem lesz több új Samsung Galaxy Note telefon

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem lesz több új Samsung Galaxy Note telefon

Halló, Örkény Színház? Egy verset kérnék

Halló, Örkény Színház? Egy verset kérnék