szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gyorságimotoros-világbajnokság katari futamán a mezőny egyetlen magyar csapata a Team Toth a magyar motorsport egyik legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy versenyzője, az olasz Roberto Locatelli a harmadik helyet szerezte meg a 250 köbcentiméteres géposztályban.

Roberto Locatelli az Aprilia nyergében.
A Team Toth történelmet írt
© teamtoth.com
Az egykori világbajnok, akit a nagy csapatoknál már-már leírtak, most bebizonyította, hogy a legjobbak között van a helye. A versenyben ugyanis egy darabig vezetett is, de egy kanyarban az erős szél miatt lekerült az ideális ívről, s kifutott a pályáról. Teljesen reménytelen helyzetből a 21. helyről folytatva a versenyt, átvágott a mezőnyön, s néha az élen futó Doviziosonál és Lorenzonál is egy másodperccel jobb köridőket futott. Így az utolsó kanyarból már a harmadik helyen fordult ki az Apriliával.

Teljesítményére jellemző, hogy a motogphirek.hu weboldal beszámolója szerint a gyorsasági motorozás élő legendája Max Biaggi a verseny után elsőként kívánt gratulálni neki, mert mint mondta: ezt a versenyt igazából Locatelli nyerte meg.

A Team Toth menője a verseny után úgy nyilatkozott a motogphirek.hu-nak, hogy tavaly már mindenki leírta, és az egyetlen ember, aki bizalmat szavazott neki az Tóth Imre volt. „Nagyon köszönöm, hogy bízott bennem! Köszönöm a csapatomnak, Imrének, Manuelának, a barátnőmnek és mindenkinek! Természetesen otthon, a tévéképernyők előtt ülő magyar nézőknek is. Bravo Team Toth!! Köszönöm." – mondta az érthetően végtelenül boldog Locatelli a verseny után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Világ

Talmácsi 11., Tóth kiesett Katarban

Nem sikerült jól magyar szempontból a 125 kcm-esek versenye a gyorsaságimotoros-világbajnokság idei második, katari futamán, miután Talmácsi Gábor, a Honda Humangest magyar pilótája csak a 11. lett, míg Tóth Imre feladta a viadalt.

Vita Németországban a Covid-védőoltásról

Vita Németországban a Covid-védőoltásról

Parragh László: Rákérdeztem, miért kell négy helyettes Karácsony Gergely mellé

Parragh László: Rákérdeztem, miért kell négy helyettes Karácsony Gergely mellé

Letartóztattak egy férfit, miután a gyanú szerint eltörte a prostitúcióra kényszerített barátnője kezét

Letartóztattak egy férfit, miután a gyanú szerint eltörte a prostitúcióra kényszerített barátnője kezét