szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az izraeli kormány biztonsági kabinetje arra tett ajánlást a kormánynak, hogy szakítson meg minden kapcsolatot a Palesztin Hatósággal, ami a Mahmúd Abbász elnökkel való tárgyalást is kizárja.

Aszaf Sariv kormányszóvivő jelentette be a kabinet szándékát. A kormány jövő vasárnapi ülésén tűzi napirendre a kérdést és tekinti át a döntéssel járó intézkedéseket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Izrael: Olmert alakíthat kormányt

Móse Kacav izraeli államfő bejelentette, hogy hivatalosan megbízta az új kormány megalakításával Ehud Olmert ügyvezető miniszterelnököt.

Világ

Interjú az izraeli hírszerzés nagy öregjével

1956 tavaszán Ámosz Manor, az izraeli kémelhárítás, a Sin Bet akkori főnöke egy fotokópiát nyújtott át Ben Gurion izraeli miniszterelnöknek. A dokumentum Hruscsovnak a 20. kongresszuson elhangzott szigorúan titkos, Sztálint leleplező beszédét tartalmazta. Ámosz Manor, akit 88 éve Mendelovics Artúrként anyakönyveztek Máramarosszigeten, interjút adott a hvg.hu jeruzsálemi tudósítójának.

MTI Világ

Olmert kizárta az együttműködést a Hamásszal

Terrorista entitássá válik a Palesztin Hatóság Ehud Olmert ügyvezető izraeli kormányfő vasárnap elhangzott szavai szerint azzal, hogy a Hamász radikális mozgalom lett a palesztin parlament fő ereje.

MTI Világ

A Hamász kész a tűzszünet meghosszabbítására

A palesztin parlamenti választásokon győztes Hamász kész meghosszabbítani az Izrael és a Palesztin Hatóság által megkötött tűzszünetet, de nem adja fel hosszú távú célkitűzéseit - vélekedett hétfőn egy magas rangú izraeli tanácsadó.

MTI Világ

A Hamász csak kivonulás után tárgyalna Izraellel

A Hamász csak a megszállt palesztin területekről való kivonulás és a palesztinok jogainak elismerése után dönt arról, tárgyal-e Izraellel - jelentette ki Háled Mesaal, a szélsőséges iszlám mozgalom politikai vezetője. Eközben az izraeli Likud párt egyik képviselője azt javasolja, helyezzék blokád alá a palesztin szervezet parlamenti képviselőit.

MTI Gócpontok

Izrael újabb építkezésbe fogott Ciszjordániában

Egy rendőrállomás építését kezdték meg az izraeli hatóságok a legnagyobb ciszjordániai telepes tömb, Maale Adumím területén - közölték hétfőn Ehud Olmert ideiglenes izraeli miniszterelnök hivatalának munkatársai.

Világ

Jeruzsálem a célkeresztben?

A jeruzsálemi rendőrség szerdán egy helyi kórházban letartóztatta Mohammed Abu Tajrt, a Hamász egyik főemberét. A Hamász helyi szolgáltatóknál kutakodik, talán újabb akciói színhelyén.

„Utoljára akkor tudtam édesanyámmal beszélni, amikor elvitte a mentő”

„Utoljára akkor tudtam édesanyámmal beszélni, amikor elvitte a mentő”

Bestiálisan végezték ki keresztény áldozataikat az Iszlám Államhoz köthető dzsihadisták Indonéziában

Bestiálisan végezték ki keresztény áldozataikat az Iszlám Államhoz köthető dzsihadisták Indonéziában

Csontrészeg kamionos cikázott az M3-son, miután több autót összetört

Csontrészeg kamionos cikázott az M3-son, miután több autót összetört