szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Rakéta csapódott be egy afganisztáni iskolába, megölve hét tanulót, és megsebesítve harmincnégy személyt, többségükben iskolásokat és egy tanárt. Nagy erejű pokolgép robbant egy parkban rendezett vallási nagygyűlésen a dél-pakisztáni Karacsiban.

A támadás a Kabultól 200 kilométerre északkeletre fekvő Kunár tartomány Aszadábád városában történt. Ebben a tartományban az amerikaiak által a hatalomból elűzött tálibok és szövetségeseik tevékenykednek.
   
A tartományi rendőrfőnök helyettese, Mohammed Haszán szerint a lázadók két rakétát lőttek ki, amelyek közül az egyik egy mecset elemi iskolájába csapódott, melynek udvarán éppen tanóra zajlott. A másik az iskola mellett egy nyílt mezőn landolt, és senkit sem talált el. A sebesülteket a közeli amerikai katonai bázis kórházába szállították.
   
A rendőrfőnök-helyettes szerint a merénylet része a szélsőséges iszlám lázadóknak a kabuli kormány oktatási programja ellen indított kampányának.

Nagy erejű pokolgép robbant egy parkban rendezett vallási nagygyűlésen kedden a dél-pakisztáni Karacsiban: a merényletben legalább harminc ember meghalt és ötvenen megsebesültek - jelentette a Geo magántelevízió.
   
A robbanószerkezetet az emelvény alatt helyezték el, ahol vallási vezetők imádkoztak. A tévéfelvételek tanúsága szerint a robbanás miatt hatalmas pánik tört ki a hívők között Karacsi központjában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Timothy Garton Ash: Orbánnak csak a hatalom és a pénz a fontos

Timothy Garton Ash: Orbánnak csak a hatalom és a pénz a fontos

A hitetlen influenszer és a halál. Müller Cecília tévedése

A hitetlen influenszer és a halál. Müller Cecília tévedése

Trump támogatója szándékosan lehelt rá két nőre, most vádat emeltek ellene

Trump támogatója szándékosan lehelt rá két nőre, most vádat emeltek ellene