szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nagy erejű pokolgép robbant egy parkban rendezett vallási nagygyűlésen kedden a dél-pakisztáni Karacsiban: a merényletben legalább ötvenöt ember meghalt és ötvenen megsebesültek - közölte Aftab Ahmed Han Serpao pakisztáni belügyminiszter.

A Geo magántelevízió mintegy száz sérültről tud.A robbanószerkezetet az emelvény alatt helyezték el, ahol vallási vezetők imádkoztak Mohamed próféta születésének évfordulóján. Az ünnepséget egy, a pakisztáni szunnita többséghez tartozó csoport szervezte.

A tévéfelvételek tanúsága szerint a robbanás miatt hatalmas pánik tört ki a hívők között a Karacsi központjában lévő parkban.Mentőautók tucatjai érkeztek a helyszínre, hogy elszállítsák a halottakat és sebesülteket. A Geo tévé arról számolt be, hogy 37 holttestet már elszállítottak a város három kórházába. A rendőrség vizsgálja, hogy nem öngyilkos merénylet történt-e.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Földrengés erejű robbanás a francia egyetemen

Nagy robbanás történt pénteken a kelet-franciaországi Mulhouse egyetemének vegyészeti intézetében, egy ember meghalt, többen megsérültek. Egy közeli épület lakója akkora rázkódást érzékelt a robbanással egyidőben, hogy azt hitte földrengés történt.

MTI Itthon

Légrobbanás történt a magyar-szlovák határon

Egy durrdefekt miatt erősen megrongálódott egy útlevélkezelő fülke a magyar-szlovák határon, a bánrévei határállomáson, de senki sem sérült meg - közölte a határőrség szerdán.

Világ

Olajrobbanás

A szaúdi energetikai ipar kulcsfontosságú üzeme elleni merénylet meghiúsítása jelzi, hogy az al-Káida ismét támadásba lendülhet, de azt is, hogy a biztonsági szervek felkészültek. Közben a királyság csaknem másfél ezermilliárd dolláros beruházási tervet indít el, megnyílva a külvilág előtt.

Tíz magyar sportoló bukott le doppinggal idén

Tíz magyar sportoló bukott le doppinggal idén

Meghalt az idős nő, akinek a férje naponta adott szerenádot a kórház előtt

Meghalt az idős nő, akinek a férje naponta adott szerenádot a kórház előtt

Revansra készülhetnek Putyinék, kitilthatják a Facebookot, a Twittert és a YouTube-ot is Oroszországból

Revansra készülhetnek Putyinék, kitilthatják a Facebookot, a Twittert és a YouTube-ot is Oroszországból