szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök szerint Irán rövidesen csatlakozik a nukleáris technológiával rendelkező országok klubjához - jelentette az iráni állami televízió.

   
Az elnök az északkelet-iráni Horászán Razavi tartományban beszélt, ahol kedd este a tervek szerint "jó hírt" közöl az iráni néppel az ország atomprogramjáról - számolt be a televízió.
   
Ali Akbar Hasemi Rafszandzsáni volt iráni elnök a KUNA kuvaiti hírügynökségnek kedden úgy nyilatkozott, hogy Irán sikerrel indította be az első, 164 centrifugából álló urándúsító egységet Natanzban.
   
A nyilatkozatokra alig két nappal azelőtt került sor, hogy csütörtökön Iránba látogat Mohamed el-Baradei, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) főigazgatója.
   
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa március 23-án harminc napos határidőt szabott meg Irán számára, hogy felfüggessze az urándúsítással kapcsolatos tevékenységeit, de Teherán azonnal elutasította ezt a kérést. Urándúsítás révén egyaránt előállítható atomerőművek fűtőanyaga, valamint - a dúsítás fokától függően - atombomba robbanótöltete.

Irán sikerrel indította be az első, 164 centrifugából álló urándúsító egységet Natanzban - közölte kedden Ali Akbar Hasemi Rafszandzsáni volt iráni elnök. A volt iráni elnök szerint ki kell bővíteni a műveleteket, ha komplett ipari egységet akarnak működtetni, urándúsító üzem létrehozásához több tucatnyi egységre van szükség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Újabb egyhónapos haladék Iránnak

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa 30 napot adott Iránnak arra, hogy felfüggessze urándúsítási tevékenységét, és ezzel először sürgette közvetlenül Teheránt, hogy oszlassa el azokat a gyanakvásokat, amelyek szerint nukleáris fegyver előállítására törekedne.

Hét nap

ÚJ IRÁNI FEGYVEREK

Öt nap alatt több új fegyvert is bevetettek az iráni fegyveres erők a múlt héten a Perzsa-öbölben és az Arab-tengeren...

MTI/hvg.hu Világ

Sikeres rakétakísérletet hajtott végre Irán

Irán sikeres kísérletet hajtott végre radar által nem érzékelhető, egyszerre több célpont ellen is bevethető, hazai gyártású, Fadzsr-3 jelű rakétával - jelentette be az iráni állami televízió.

MTI Világ

Washington megelőző csapásra készül Irán ellen

Az Egyesült Államok nukleáris tölteteket is be akar vetni abban a nagyszabású légi csapásban, amelyet egy atombomba gyártásával gyanúsított iráni bázis ellen tervez – állítja a The New Yorker című amerikai magazin.

A társas vadászatokra nem vonatkozik a gyülekezési tilalom

A társas vadászatokra nem vonatkozik a gyülekezési tilalom

A Mazsihisz válasza Demeter Szilárdnak: Európát gázkamrának minősíteni ízléstelen és megbocsáthatatlan

A Mazsihisz válasza Demeter Szilárdnak: Európát gázkamrának minősíteni ízléstelen és megbocsáthatatlan

Közel 100 rendőr sebesült meg a hétvégi tüntetéseken Franciaországban

Közel 100 rendőr sebesült meg a hétvégi tüntetéseken Franciaországban