szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A képviselők kedden menesztették a litván törvényhozás elnökét, Arturas Paulauskast.Az indítványt 141 honatya támogatta, 94 ellene szavazott, míg 11 tartózkodott.

A házszabály szerint a litván törvényhozás elnökét akkor lehet leváltani, ha a titkos szavazáson egy ilyen indítvány megkapja a képviselők egyszerű többségét. A litván parlamentben az elmúlt napokban botrány tört ki a miniszterelnöki hivatalban történt visszaélések miatt. A hivatal számos magas rangú tisztviselője ugyanis az állam - és az adófizetők - kárára élvezett bizonyos kiváltságokat.

Ezek egyike, hogy kötelezték a parlament dolgozóit, végezzék el lakásaikban a felújítási munkálatokat. A jobboldali ellenzék azt vetette Paulskas szemére, hogy miatta történhettek meg a visszaélések, és ezért távozását követelte.
Arturas Paulauskas, annak a szociálliberális Új Szövetségnek a vezetője, amely tagja a kormánykoalíciónak. Távozását követően Litvániában széteshet a jelenlegi kormányzó többség.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ferenc pápa 21 évesen élet és halál között volt

Ferenc pápa 21 évesen élet és halál között volt

Vasárnap éjjel leáll a Bubi, de tavasszal 1200 új bringa érkezik

Vasárnap éjjel leáll a Bubi, de tavasszal 1200 új bringa érkezik

Újabb bozóttüzektől rettegnek Ausztráliában

Újabb bozóttüzektől rettegnek Ausztráliában