szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Új amerikai nagykövet érkezik az ősszel Budapestre - értesült az MTI diplomáciai forrásokból.

Az Egyesült Államok új nagykövetének washingtoni források szerint April Foley-t, az Export-Import Bank első alelnök asszonyát választották ki és már kérték a magyar féltől az előzetes jóváhagyást. April Foley lesz George Bush elnöksége alatt az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének a legújabb vezetője Nancy Goodman Brinker volt és George Herbert Walker jelenlegi nagykövet után. A 78 éves Walker nagykövet, az elnök rokona, 2003 októberétől tölti be a nagyköveti tisztséget. Elődje, Nancy Goodman Brinker, az elnök családjának a barátja  két évet töltött Magyarországon.

April Foley Ohio államban született (Avon Lake), a Smith College hallgatójaként pszichológiát tanult, majd a Harvard Business School közgazdasági egyetemen vállalatirányításból szerzett diplomát. A Harvardon került személyes ismertségbe és barátságba a mostani elnökkel. A The Washington Post 1999. július 28-i számának George Bushról szóló cikke megemlíti, hogy egy rövid ideig együtt is jártak, és barátságuk később is megmaradt.

April Foley a PEPSICO cég, később pedig a Reader's Digest Association stratégiai igazgatója volt. Dolgozott a világ vezető gyógyszergyártójánál, a Pfizer cégnél is. Bush elnök 2003 novemberében nevezte ki az Export-Import Bank igazgatótanácsának első alelnökévé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Az amerikai nagykövethez fordult Áder János

Áder János, a Fidesz frakcióvezetője szerdán levélben az Egyesült Államok budapesti nagykövetének segítségét kérte annak tisztázásában, hogy Bush elnök valóban kritikát fogalmazott-e meg az Orbán-kormány 2001. szeptember 11-ét követő magatartásával kapcsolatban.

Vélemény

AIDS elleni küzdelem: az amerikai nagykövet felhívása

George H. Walker, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete az AIDS elleni küzdelem világnapja alkalmából a hvg.hu-nak szánt exkluzív írásában szorosabb nemzetközi összefogást, nagyobb anyagi áldozatvállalást vár a világ országaitól.

Itthon

Budapesten az új amerikai nagykövet

George Herbert Walker, az Egyesült Államok új magyarországi nagykövete a keddi, washingtoni eskütételt követően szerdán megérkezett Budapestre. Walker várhatóan a jövő héten adja át megbízólevelét Mádl Ferenc köztársasági elnöknek.

Mégis mekkora bravúrra lesz szükség Európa beoltásához koronavírus ellen?

Mégis mekkora bravúrra lesz szükség Európa beoltásához koronavírus ellen?

Az ünnepekre is maradnak a szigorú korlátozások Németországban

Az ünnepekre is maradnak a szigorú korlátozások Németországban

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem lesz több új Samsung Galaxy Note telefon

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem lesz több új Samsung Galaxy Note telefon