szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Romano Prodi, az olasz balközép pártszövetség vezetője Rómában kijelentette, hogy nem tart a szavazatok ellenőrzésétől, szerinte az nem fog változtatni a parlamenti választások számára kedvező végeredményén.

A külföldi sajtóklubban Prodi újságíróknak azt mondta: tisztában van vele, hogy hajszálnyi a különbség a két koalíció eredményei között a parlament mindkét házában a belügyminisztérium által kedden nyilvánosságra hozott szavazatszámlálási végeredmény szerint, mégsem látja veszélyben koalíciójának győzelmét.

Silvio Berlusconi miniszterelnök jobboldali koalíciója követeli a vasárnap és hétfőn megrendezett parlamenti választásokon leadott voksok egy részének újraszámlálását, mert a kormányfő és pártszövetsége szerint szabálytalanságok történtek a szavazási folyamatban. A balközép koalíció vezetője furcsának nevezte, hogy éppen Berlusconi hangoztat kételyeket, holott az ő kormányának belügyminisztériuma tette közzé a szavazatszámlálási adatokat.

Prodi újólag elvetette a Berlusconi által kedden javasolt nagykoalíció gondolatát. "A nagykoalíció nem szerepel az Unió (balközép pártszövetség) programjában" - mondta. Szavai szerint erre amúgy sincs semmi szükség, hiszen nagykoalíciót olyankor szokás alakítani, amikor egyetlen pártnak, pártszövetségnek sincs világos többsége a parlamentben. Márpedig az olasz balközép koalíció többséget szerzett a mostani választásokon a parlament mindkét házában - hangoztatta. Ugyanakkor nem zárta ki, hogy két kérdésben - a választójogi és az alkotmányos reform ügyében - megállapodást köthet a leendő ellenzékkel, a Berlusconi vezette jobboldallal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Világ

Az EU örül Berlusconi bukásának

Európai vezető politikusok nem mondták ki hangosan, de az EU-államok külügyminisztereinek luxembourgi tanácskozásán egyértelműen érződött a Rómának szóló üzenet: arrivederci - ettől végre megszabadultunk!

MTI Világ

Ellenfelei szerint Berlusconi csalt

Silvio Berlusconi balközép választási ellenfelei csalást emlegettek szerdán, miután az olasz miniszterelnök bejelentette, hogy aznap este - négy nappal a választások előtt - egyedül kíván szerepelni a tulajdonában lévő tv-csatornák egyikének a műsorában.

Mindig cukormentes kólát kér? Egy 10 évig zajló kutatás szerint azzal is rosszul járhat

Mindig cukormentes kólát kér? Egy 10 évig zajló kutatás szerint azzal is rosszul járhat

Orbán Viktor bejelentette, hogy jön az időseknek fenntartott idősáv a boltokban

Orbán Viktor bejelentette, hogy jön az időseknek fenntartott idősáv a boltokban

Közel ötmilliárd forintba került a kiskunhalasi Covid-kórház, egy Mészáros-cég volt az egyik építő

Közel ötmilliárd forintba került a kiskunhalasi Covid-kórház, egy Mészáros-cég volt az egyik építő