szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A washingtoni kormány meg akarja könnyíteni a külföldi állampolgárok beutazását az Egyesült Államokba Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter szerint, aki egy washingtoni turisztikai tanácskozáson beszélt erről.

A külügyminiszter elismerte, hogy a 2001. szeptember 11-i terrorcselekmények után sok tekintetben bonyolult biztonsági szigorításokat léptettek hatályba, amelyek fennakadásokat okoztak, és voltak olyanok, akik már úgy gondolták, hogy az Egyesült Államok nem látja szívesen a külföldi látogatókat. Ez az állapot 2006-ra már megváltozott, az elkövetkező hónapokban pedig további könnyítések várhatók, miközben továbbra is fenntartják a biztonságot.

Condoleezza Rice szerint "Amerika mára szélesebbre tárta kapuit, határai ugyanakkor biztonságosabbak, mint korábban, de azért így is sok még a tennivaló". Közölte, hogy a New York-i és washingtoni terrortámadások óta több mint 500 új állást teremtettek az amerikai konzulátuson a vízumkérelmek feldolgozásának gyorsítása végett. A várható újítások közé tartozik, hogy vízumot hamarosan elektronikus úton is kérelmezhet az utazó, és számítógépes videó-kapcsolat révén beszélhet is a konzulátus munkatársaival.

Az Egyesült Államokba várhatóan 50 millió külföldi érkezik az idén turistaként, munkavállalóként vagy diákként az előrejelzések szerint.A külügyminiszter előadásában örömmel szólt saját, mikrochippel ellátott, elektronikusan olvasható útleveléről – az év végétől már ilyen útlevelet állítnak ki az amerikai állampolgároknak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

A magyar vízumkényszerről is tárgyal Condoleezza Rice

Az amerikai vízumkiadás rugalmasabbá tétele egy folyamat eredményeként képzelhető el, de ez nem csak kétoldalú tárgyalás, hanem kongresszusi döntés kérdése - mondta az amerikai külügyminiszter-helyettes Budapesten, miután Somogyi Ferenc külügyminiszterrel tárgyalt.

MTI Világ

Condoleezza Rice a világ legbefolyásosabb nője

Condoleeza Rice amerikai külügyminisztert választotta ismét a világ legbefolyásosabb nőjének az amerikai Forbes magazin azon a 100-as listán, amelyen a médiaismertség, illetve a gazdasági hatalom számít a legfontosabb fokmérőnek.

Az összeomlás küszöbén: "A lélegeztetett beteg legalább nem agresszív"

Az összeomlás küszöbén: "A lélegeztetett beteg legalább nem agresszív"

Most a TikTok másolná le a YouTube-ot: jöhetnek a 3 perces videók

Most a TikTok másolná le a YouTube-ot: jöhetnek a 3 perces videók

Újabb rejtélyes fémoszlop bukkant fel, most Kaliforniában

Újabb rejtélyes fémoszlop bukkant fel, most Kaliforniában