szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Békák, piócák, gyíkok és sáskák mentették meg egy ausztrál férfi életét, miután a sivatagban lerobbant a kocsija.

A 35 éves Ricky Megee autója a sivatag kellős közepén romlott el, s mivel visszaút nem volt, neki attól fogva a túlélésért kellett küzdenie – jelentette csütörtökön az ausztrál sajtó.

Három hónapon át ilyesmivel táplálkozott, míg a múlt héten életveszélyesen legyengült állapotban rá nem találtak egy kis tavacska mellett.

„Megee kis híján haldoklott, amikor megtalálták, valóságos két lábon járó csontváz volt” – mondta egy ápolónő a kórházban, ahol hat napot kellett eltöltenie.

Mint a 45 kilóra lefogyott csont és bőr férfi maga is elmondta, a szükség arra kényszerítette, hogy nyers piócát és sáskát egyék, a békákat pedig addig aszalta a napon, amíg ropogósak lettek és azután megette őket is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

Szenzációs lelet a Júdeai-sivatagban

Mintegy 2000 éves bibliai tekercs-töredékhez, 50 éve az egyik legfontosabb régészeti lelethez juttatott egy izraeli régészt találkozója egy beduinnal a Júdeai-sivatag egyik völgyében.

MTI Világ

Palikék másodikok a sivatagi futamon

A Palik László, Darázsi Gábor kettős továbbra is tartja a magyar autósport történetében egyedülálló második helyét a tereprali Világkupa-sorozatba tartozó Fáraó-ralin.

hvg.hu Tech

Sivatagi klíma köszönthet be Magyarországon

Módosulnak az évszakok Magyarországon a klímaváltozás hatására, nyáron kevesebb, télen pedig az eddiginél több csapadék várható - jósolják a hazai kutatók. A megállíthatatlan globális felmelegedésnek gazdasági hatásai is vannak, főképp az energiafogyasztás és az egészségügyi ellátás terén. A következő 50 éven belül akár több mint 11°C-kal is emelkedhet Földünk átlaghőmérséklete.

hvg.hu Gazdaság

Terepre, jégre, sivatagi homokba

Dubaiban mutatják be a Mercedes kishaszonjárműve, az Unimog U 500 exkluzív, hétköznapokra, szabadidős- és sporttevékenységre is egyaránt alkalmas terepjáróját.

Monitor

Sivatagi show

Az Egyesült Arab Emírségekben újabb intézkedésekkel igyekeznek véget vetni annak a gyakorlatnak, hogy a teveversenyeken gyerekekkel a nyergükben futtatják az állatokat. A főként külföldi kisfiúk alkalmazóit büntetés fenyegeti, a futamokon robotzsokékat készülnek bevetni.

Panoráma Tech

Az őslakók sivatagosították el Ausztráliát?

Ausztrália ötvenezer évvel ezelőtt betelepülő lakosainak tüzei pusztíthatták el oly mértékben a kontinens belső részének növény-és állatvilágát, hogy a hatalmas térségek lecsupaszodása nyomán az éghajlat is megváltozott, egyetlen óriási sivataggá változtatva a területet – állapították meg amerikai és ausztrál kutatók.

Swingertalálkozón fertőződött meg koronavírussal több tucat ember New Orleansban

Swingertalálkozón fertőződött meg koronavírussal több tucat ember New Orleansban

A hétvégére lehet megállapodás a Brexitről?

A hétvégére lehet megállapodás a Brexitről?

Putyin elrendelte a tömeges oltást Oroszországban

Putyin elrendelte a tömeges oltást Oroszországban