szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szlovákiában véget ért az engedély nélkül tartott lőfegyverek büntetlen beszolgáltatásának lehetőségét kínáló "fegyveramnesztia", melynek során a polgári lakosság közel háromezer fegyvert adott le a rendőrségen.

Nem kell büntetőjogi következménytől tartania annak, aki az elmúlt egy esztendő során, április 13-án éjfélig bármelyik rendőrőrsön leadta a tiltott lőfegyverét. A rendőrség minden darabot nyilvántartásba vesz, egyszersmind azt is megvizsgálja, vajon azok valamelyikével korábban nem követtek-e el valamilyen bűncselekményt.

Ha valóban nem, a fegyver egykori gazdája nyugodtan aludhat, majd kérelmezheti, hogy a teszteredmények elvégzése után a rendőrség legalizálja a beszolgáltató tulajdonosi jogait. A közel háromezer beszolgáltatott fegyver között számos muzeális értékű darab is akadt. Volt olyan gyűjtő, aki közel negyven darabból álló arzenált, köztük régi és egészen modern, egyebek között egy katonai vadászgépeken használatos gépfegyvert pakolt ki az egyik rendőrőrs asztalára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Betiltották a szlovák újnácik nemzeti pártját

Betiltotta a szlovák legfelsőbb bíróság a legfőbb ügyész indítványára a Szlovák Testvéri Közösség - Nemzeti Párt (SP-NS) elnevezésű csoportot, amelyet programja és magatartása alapján a sajtó és közvélemény újnáci erőként tart nyilván. A rendszerváltás óta még nem volt példa arra, hogy Szlovákiában politikai pártot tiltottak volna be.

MTI Autó

Kétezer új munkahelyet teremtenek az autógyárak Szlovákiában

Az év végéig a dél-koreai Kia és a francia PSA Peugeot Citroen autógyártók több mint 2 ezer új álláshelyet létesítenek Szlovákiában. A cégeket különösen a feldolgozóipari állásokat betöltő dolgozók érdeklik, mivel mindkét cég új szlovákiai üzemeiben az idén kezdődik a termelés.

Hét nap

ÚJ IRÁNI FEGYVEREK

Öt nap alatt több új fegyvert is bevetettek az iráni fegyveres erők a múlt héten a Perzsa-öbölben és az Arab-tengeren...

MTI Autó

Autóipari boom Szlovákiában

Szlovákiában tavaly már az autóipar adta az ipari termelés mintegy negyedét, 1998-ban ez még csak 14,3 százalék volt. Az idén a 25 százalékos arány várhatóan tovább nő a következő két évben, amint megindul a termelés a Peugeot-Citroen nagyszombati, illetve a Kia Motors zsolnai üzemében.

MTI Gazdaság

A szlovákok fizetnek legtöbbet az áramért

A fizetésekhez képest a szlovák állampolgárok fizetik messze a legtöbbet a villamos áramért az egész Európai Unióban - tette közzé a PA Consulting tanácsadó cég felmérésének eredményét a Hospodarske noviny című lap

Mihez kezd egy valóságshow a nemi erőszakkal?

Mihez kezd egy valóságshow a nemi erőszakkal?

A kutatók találtak 22 gént, amelyek öngyilkosságba kergethetik az embert

A kutatók találtak 22 gént, amelyek öngyilkosságba kergethetik az embert

Kirúgták, majd szentként kezdték tisztelni - 50 éve halt meg Charles de Gaulle

Kirúgták, majd szentként kezdték tisztelni - 50 éve halt meg Charles de Gaulle