szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Emberölés vádjával állt bíróság elé szombaton a legpatinásabb brit katonai akadémia egyik őrmestere, aki a két brit trónörökös, Vilmos és Harry herceg kiképzésében is részt vett.

Steven Grahamet, a sandhursti tiszti iskola katonai személyzetének tagját azután vették őrizetbe még csütörtök hajnalban, hogy otthonában részegen botrányt rendezett. A kiképző őrmestert két rendőr szállította a helyi őrsre, amikor az őrizetes a kocsiban megvadult, nekitámadt a rendőröknek, majd erőteljesen félrerántotta a kormánykereket. A rendőrautó lesodródott az útról, felborult, és a kocsit vezető rendőrtiszt a helyszínen meghalt.

Graham az Angliában honos büntetőeljárási rend alapján szombaton először rendőrbíróság elé állt, ahol hivatalosan ismertették vele a vádat. A hivatalos per a jövő héten kezdődik. A szombati The Sun szerint a 23 éves Vilmos és 21 éves öccse, Harry kiképzésének bizonyos szakaszát Graham felügyelte.
   
Harry, aki már tavaly bevonult Sandhurstbe, 44 heti alapkiképzés után éppen a tragikus incidens előtt egy nappal fejezte be tiszti tanulmányait parádés avató ünnepség keretében, nagymamája, II. Erzsébet királynő jelenlétében.
   
Vilmos idén januárban kezdte a sandhursti elit tisztképzőt. Ő a második, Harry a harmadik a brit trónutódlási sorrendben apjuk, Károly walesi herceg után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A CEU segítségével indul Európa meghódítására a húsmentes szalámi

A CEU segítségével indul Európa meghódítására a húsmentes szalámi

Toroczkai László 30 napos elzárást kapott

Toroczkai László 30 napos elzárást kapott

Videó: Tankokkal vontatták vissza a kényszerleszállást végrehajtó repülőt Oroszországban

Videó: Tankokkal vontatták vissza a kényszerleszállást végrehajtó repülőt Oroszországban