szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Száz éve nem tapasztalt szintet ért el a Duna Romániában szombaton és az a veszély fenyeget, hogy több települést eláraszt - közölte a környezetvédelmi minisztérium.

A vízhozam másodpercenként 15.900 köbméter, és ilyen adatot 1895 óta nem mértek. A mérések és az adatok rögzítése 1840-ig követhető vissza. A kormány közleménye szerint áprilisban a normális vízhozam 7.900 köbméter másodpercenként.

Bukarestben attól tartanak, hogy a vízszint a mostaninál magasabbra is fog emelkedni az elkövetkező napokban. Pénteken 12 megyében hirdettek rendkívüli állapotot. A hatóságok a gátakat erősítik, egyszersmind az árvíztől
fenyegetett lakosság kitelepítését tervezik. Romániát tavaly harminc éve a legsúlyosabb árvíz sújtotta, amely nyolcvan ember életét oltotta ki, és 1,5 milliárd euróra becsült károkat okozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Újabb árvíz Romániában

A Béga folyó a szerdára virradó éjszakán kilépett medréből Temes megye keleti részén, a víz elöntött több házat, gazdaságot, termőföldet és hidat - írja az Erdély.ma.

Hét nap

ÁRVÍZ ROMÁNIÁBAN

A hétvégi esőzések és viharok 19 romániai megyében - főként délen - az utóbbi ötven év legsúlyosabb áradását okozták...

Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

Egy órát vesztegeltek az utasok, mert a vonat elhagyta két kocsiját

Egy órát vesztegeltek az utasok, mert a vonat elhagyta két kocsiját

Meghalt Balázs Fecó

Meghalt Balázs Fecó