szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Úgy berúgott öccse tisztavatói bálján az eddig mértéktartó magatartásáért tisztelt Vilmos brit trónörökös, hogy kidobták a sandhursti katonai akadémia partijáról.

Harry, Vilmos 21 éves öccse - több mint kétszáz kadéttársával együtt - a múlt héten fejezte be 44 heti kemény alapkiképzését a legpatinásabb angol tiszti iskolában; a parádés hadnagyavató ceremónián a nagymama, II. Erzsébet királynő is jelen volt. A hivatalos ünnepséget este tiszti bál követte; ezen részt vett a 23 éves Vilmos is, aki január óta szintén Sandhurst hallgatója.

A News of the World, a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap beszámolója szerint a herceg - a brit trón második számú várományosa - és barátai részegen olyan felfordulást rendeztek a fényes partin, hogy felettesei azt "tanácsolták" neki: hagyja el a báltermet és térjen vissza körletébe.

Az incidens utáni reggelen Andrew Ritchie tábornok, Sandhurst parancsnoka személyesen hívta fel Vilmos herceg hivatalát a londoni Clarence House-ban - amely egyben apja, Károly herceg rezidenciája is -, és felpanaszolta a történteket, valamint magyarázatot kért.

A lap szerint a báli vendégek megdöbbenve figyelték, hogy Vilmos és hangoskodó, meghívott baráti köre milyen mennyiségű pezsgőt, vodkát és sört dönt magába. A díszes rendezvény közönségét különösen megbotránkoztatta, hogy a trónörökös egyik barátja teli szájjal dicsekedett mindenkinek: nemrég egy hajnali legénybúcsún összeismerkedett egy prostituálttal, aki ellopta pénztárcáját.

A Clarence House és maga Vilmos is igyekszik kisebbíteni a történtek jelentőségét; a trónörökös a News of the World szerint azzal érvel, hogy "kicsit" berúgott ugyan, de "nem nagyon". A herceg állítólag "meglehetősen méltánytalannak" tartja, hogy az ügy egészen Sandhurst parancsnokáig jutott.

Az eset azért kelt különös feltűnést, mert most megfordult a szokásos szereposztás. Eddig ugyanis Vilmos öccse, Harry volt hírhedt alkoholba fulladó tivornyáiról, míg Vilmost a visszafogott józanság élő példaképeként tartják számon az alattvalók. A botrányos tiszti bálon azonban a részeg Vilmos mellett Harry volt a tökéletes, mértéktartó gentleman - idézi forrásait a News of the World.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Toplista: ezek most Európában a legnépszerűbb villanyautók

Toplista: ezek most Európában a legnépszerűbb villanyautók

Tizenegy gyermek halt meg a jemeni támadásokban

Tizenegy gyermek halt meg a jemeni támadásokban

Feljelentették Demeter Szilárdot a holokausztozó írása miatt

Feljelentették Demeter Szilárdot a holokausztozó írása miatt