szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Irán korábbi államfője szerint eltúlzott a szóbeszéd a hazája elleni amerikai katonai támadás tervéről, mivel egy ilyen akció túlságosan veszélyes volna.

"Bizonyosak vagyunk benne, hogy az amerikaiak nem fogják megtámadni Iránt, mert annak következményei túl veszélyesek volnának" - jelentette ki Hasemi Rafszandzsáni hétfőn a kuvaiti parlamentben. Egyúttal annak a meggyőződésének is hangot adott, hogy egy esetleges amerikai támadáshoz nem csatlakoznának a Perzsa-öböl mentén fekvő arab országok.

A volt elnök megerősítette, hogy hazája folytatja az urándúsítást. Rafszandzsáni hangsúlyozta: Irán szomszédjainak nincs okuk félni az ország atomprogramjától, amelyet az atomsorompó-egyezmény kötött keretek közé szorít, és a NAÜ (az egyezmény betartatásán őrködő szakosított ENSZ-szervezet) ellenőriz.

Teherán bejelentette, hogy április 9-én 3,5 százalékos dúsított uránt állított elő az ENSZ Biztonsági Tanácsának és a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség akarata ellenére. A BT öt állandó tagállama - Oroszország, az Egyesült Államok, Kína, Franciaország és Nagy-Britannia -, valamint Németország kedden Moszkvában tárgyal az iráni atomprogramról és az esetleges szankciókról arra az esetre, ha Teherán nem függeszti fel atomprogramját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Oroszország támogatja az iráni fegyverkezést

Irán nem képes sem a közeli, sem a távoli jövőben atomfegyvert gyártani - vélekedett szombaton Jurij Balujevszkij tábornok, orosz vezérkari főnök. Balujevszkij azt mondta, hogy az iráni fegyverkezés egyetlen célja, hogy egy, az ország ellen irányuló katonai akciót megakadályozzon.

hvg.hu Világ

Irán fenyeget atommal, vagy őt fenyegetik vele?

Az Egyesült Államok fokozottan tervez egy esetleges légi csapást az iráni nukleáris létesítmények ellen - írja a The New Yorker című lap. Az egyik lehetséges elképzelés szerint a földalatti nukleáris központok ellen taktikai atomtámadást intéznének, katonai szakértők azonban ezzel valódi eshetőségként nem számolnak.

hvg.hu Világ

Irán 16 napon belül atombombát gyárthat

Az amerikai külügyminisztérium szerint Irán az ENSZ Biztonsági Tanács követeléseit figyelmen kívül hagyva folytatja nukleáris programját, s ez annyit jelent, hogy 16 nap leforgása alatt képes lehet atombombát készíteni.

hvg.hu Világ

Öngyilkos kommandót állított fel Irán?

Irán negyvenezer öngyilkos merénylőből álló „hadsereget” állított fel – állítja egy brit lap. A merénylők feladata, hogy a nyugati világban és Izraelben csapást mérjenek különféle célpontokra - amennyiben támadás érné az ázsiai ország nukleáris létesítményeinek valamelyikét.

525 lóerős motort kapott a kecskeméti Mercedes A-osztály

525 lóerős motort kapott a kecskeméti Mercedes A-osztály

Az új Fiat-modellek kétharmada elektromos lesz 2021 végére

Az új Fiat-modellek kétharmada elektromos lesz 2021 végére

Így néz ki Trumpék utolsó karácsonya a Fehér Házban

Így néz ki Trumpék utolsó karácsonya a Fehér Házban