szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Újabb tárgyalás kezdődött a Szaddám Huszein volt iraki diktátor elleni perben.

Újabb tárgyalás kezdődött szerdán a Szaddám Huszein ellen indított perben, amelyben az egykori iraki diktátort hét vádlott-társával együtt a síiták lakta Dudzsailban 1982-ben elkövetett tömegmészárlással vádolják.

A nyolc vádlottnak a tömeges kivégzésen kívül terhére róják a kisváros több száz lakójának - köztük nőknek és gyerekeknek - önkényes börtönbe vetését és megkínzását a Szaddám Huszein ellen Dudzsailban megkísérelt merénylet megtorlásaként. A szerdai tárgyaláson jelen van mind a nyolc megvádolt személy.

Az iraki törvényszék elnöke az ülés elején bejelentette: a perbe bevont írásszakértők megerősítették, hogy a síiták kivégzésével kapcsolatos három dokumentumon a volt diktátor aláírása szerepel. A dokumentumok tartalmát a szakértői jelentés nem részletezte, csak annyi tudható, hogy 1982 és 1984 között készültek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Átlátható adományozás reklámmal és Csisztu Zsuzsával a háttérben

Átlátható adományozás reklámmal és Csisztu Zsuzsával a háttérben

Amikor magyar gyerekek éheztek, külföldről jött a segítség

Amikor magyar gyerekek éheztek, külföldről jött a segítség

Újra szólhat valami a Civil Rádió helyén

Újra szólhat valami a Civil Rádió helyén