szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Belgiumban immár 16 ember ellen emeltek vádat a két hónapja kirobbant bundabotránnyal kapcsolatban.

Bár hivatalosan nem hozták nyilvánosságra az összes nevet, annyit a korábbi közlésekből tudni lehet, hogy köztük van az első osztályú Lierse három volt játékosa, Marius Mitu, Laurent Fassotte és Cliff Mardulier, valamint egy másik első osztályú csapat, a La Louviere egykori edzője, Gilbert Bodart. Emellett vádat emeltek két játékosügynök és a La Louviere elnöke, valamint utóbbi ügyvédje ellen is: a két utóbbit különböző pénzügyi szabálytalanságokkal vádolják. Egyelőre mind a 16 ember szabadlábon védekezhet.

A bundabotrány február elején kezdődött, amikor egy tévécsatorna beszámolt arról, hogy az idei szezonban a belga labdarúgó-bajnokság első osztályában hét meccset is eladtak, s a hét mérkőzésből hatnál a tabella hátsó harmadában lévő csapat, a La Louviere volt az érintett. S bár néhány nappal később egy másik együttes, a szintén a táblázat végén szereplő Lierse került a figyelem középpontjába (itt ugyanis a csapat vezetésének feljelentése alapján már hamarabb megkezdődött a nyomozás, s hamarabb születtek meg az első beismerő vallomások is), azért a vizsgálat a La Louviere ügyében is ment a maga útján. Ennek keretében márciusban több házkutatást tartott a rendőrség, s nemzetközi elfogató parancsot adott ki két személy, a gyanús internetes fogadásokban kulcsszerepet játszó "kínai maffia" belgiumi képviselője, Cse Jun-je, illetve az egyik vezető belgiumi játékosügynök, Pietro Allatta ellen. Ez utóbbi később önként visszatért Belgiumba, s jelentkezett a rendőrségen, tagadva, hogy bármiféle törvénytelenségben, korrupciós ügyben részt vett volna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Origo korábbi tulajdonosának 42 milliós támogatásból épül panziója a Balatonon

Az Origo korábbi tulajdonosának 42 milliós támogatásból épül panziója a Balatonon

Meglepő specifikációkkal szúrtak ki egy újabb OnePlus telefont

Meglepő specifikációkkal szúrtak ki egy újabb OnePlus telefont

Boríthatja az eddigi terveket a váratlanul rossz GDP-adat

Boríthatja az eddigi terveket a váratlanul rossz GDP-adat