szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Markó Béla, az RMDSZ elnöke, miniszterelnökhelyettes kijelentette, Monica Macovei liberális párti (PNL) igazságügyi miniszter kérjen bocsánatot, amiért súlyos vádakkal illette a szövetséget.

Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke szerint Monica Macovei igazságügyi miniszterasszony az RMDSZ-re öntötte ki minden dühét, amiért képtelen bizonyos, de amúgy is rossz, elképzeléseit keresztülvinni.

A koalíción belüli pengeváltást Monica Macoveinek az Evenimentul Zilei napilapnak adott interjúja váltotta ki, amelyben a miniszterasszony azzal vádolta Markó Bélát, hogy ellenzi és ezért megfúrta a nagyvagyonok ellenőrzését szolgáló állami hivatal (ACA) létrehozását. Macovei kormányhatározatot akart kicsikarni a megalakításról, Markó nyomására azonban a tervezetet előbb a koalíciós egyeztető bizottság elé küldik, ami egyenlő lehet a dolog elvérzésével.

„Tudomásom szerint a kormányban az RMDSZ volt a legvehemensebb ellenzője minden, az igazságügyi tárca által előterjesztett törvényjavaslatnak” – nyilatkozta a miniszterasszony, de elismerte, tulajdonképpen egyetlen kormánypárt sem kedveli a korrupcióellenes törvényjavaslatokat.

A román jobboldali koalíción belül egyre nő a feszültség, és elemzők szerint az Európai Unió májusi országértékelését követően kormányátalakítás várható. De sokan azt sem tartják kizártnak, hogy ha az ország januárban csatlakozik az unióhoz, szétszakad a koalíció és előrehozott választások lesznek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Mi van a Secu Markó-dossziéjában?

Betekintést kapott a Securitate Markó Béláról készített megfigyelési dossziéjába a Cotidianul román napilap egyik újságírója. Markó Béla, az RMDSZ elnöke, miniszterelnök-helyettes úgy nyilatkozott, ha a napilap megkereste volna, átadja nekik a róla szóló anyagot.

MTI Itthon

Markó bírálta a nacionalista erőket és a Polgári Szövetséget

A Romániai Magyar Demokrata Szövetséget (RMDSZ) nem lehet holmi függeléknek tekinteni a mai román kormánykoalícióban, a szövetség nem kíván kilépni belőle akkor sem, ha e koalíción belül szószegők akarják megakadályozni a korábban egységesen elfogadott kormányprogram megvalósítását - e gondolatot fejtette ki szombaton Marosvásárhelyen Markó Béla, az RMDSZ elnöke.

Toyota Celica GT-Four WRC: kipróbáltuk a japán legendát

Toyota Celica GT-Four WRC: kipróbáltuk a japán legendát

A Lánchíd zebrát kap az új közbeszerzés szerint

A Lánchíd zebrát kap az új közbeszerzés szerint

Kikerül a funkció a Windows 10-ből, amellyel könnyebb drivereket keresni

Kikerül a funkció a Windows 10-ből, amellyel könnyebb drivereket keresni