szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Életét vesztette huszonnégy kínai bányász az ázsiai ország északkeleti részén egy szénbányában történt robbanás következtében - közölte vasárnap a pekingi kormányzat.

A szénbányák biztonságára felügyelő kormányhivatal közleménye szerint a bányalégrobbanás előző nap történt a Sanhszi (Shanxi) tartománybeli Vajaopao (Wayaobao) szénbányájában.

A robbanás pillanatában 39 bányász tartózkodott a tárnában. Közülük 24 életét vesztette, hét könnyebb sérülésekkel túlélte a detonációt, nyolc másik személy pedig eltűnt.

Kínában tavaly nyolcezer bányász vesztette életét a hivatalos adatok szerint, míg független források közel húszezerre teszik az áldozatok számát. A kínai bányák a világon a legveszélyesebbek. Az ázsiai ország áramtermelésének több mint hetven százalékát széntüzelésű erőművek biztosítják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Kína: fejek hullnak a bányakatasztrófák miatt

Leváltottak két tartományi kormányzó-helyettest Kínában, további 96 állami tisztségviselő ellen büntetőeljárást indítottak, 126 állami és bányaipari tisztviselőt elbocsátottak vagy alacsonyabb beosztásba soroltak hat súlyos bányaszerencsétlenség miatt.

16 GB RAM telefonban: megjött a Samsung eddigi legerősebb telefonja, az S21 Ultra

16 GB RAM telefonban: megjött a Samsung eddigi legerősebb telefonja, az S21 Ultra

A tetthelyen hagyta a kutyáját, lebukott az ináncsi betörő

A tetthelyen hagyta a kutyáját, lebukott az ináncsi betörő

Több mint 11 milliót fizetett valaki egy fülbevalóért a BÁV aukcióján

Több mint 11 milliót fizetett valaki egy fülbevalóért a BÁV aukcióján