szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egyre több lávát lövell ki az indonéziai Merapi vulkán.

Az indonéz szociális ügyek minisztériuma szerint a Jáva szigetén pusztító természeti csapásban 6234 ember vesztette életét. Az eddigi adatokhoz képest jelentősen, 46 148-ra emelkedett a sérültek száma, közülük 33 ezren súlyos sérüléseket szenvedtek.

A földmozgás következtében 67 ezer lakóépület dőlt össze, több mint 72 ezer pedig megrongálódott.

A Richter-skála szerint 6,3-es erősségű földrengés múlt szombaton zörtént, s a legnagyobb pusztítást Yogyakarta városától délre okozta.

Eközben a szombati földrengés epicentrumától 70 kilométerre fekvő vulkán nyugati oldalán szerdán első ízben jelent meg lávafolyam. A nap folyamán összesen nem kevesebb, mint 222 lávafolyam lövellt ki a Merapi.

Az elmúlt hetekben a tűzhányó nyugtalanító aktivitást mutatott, majd viszonylag lecsendesedett. A Richter-skála szerint 6,3-as erősségű földrengés azonban újra felélesztette.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Több mint 2500 halottja van a jávai földrengésnek

Legkevesebb 2517 halottja van az indonéz szociális ügyek minisztériumának legfrissebb közlése szerint annak nagy erejű, a Richter-skálán 6,2-es erősségű földrengésnek, amely szombaton reggel rázta meg az indonéziai Jáva szigetét.

MTI Világ

Földrengés rázta meg Indonéziát

A Richter-skála szerint 6,1-es erősségű földrengés rázta meg Indonézia partvidékét - jelentette szerda hajnalban a hongkongi földrengés-megfigyelő obszervatórium.