szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Romlott csütörtökre virradóra a megmérgezett volt orosz kém, Alekszandr Litvinyenko állapota – közölte a londoni egyetemi kórház.

Litvinyenko betegágyán.
Sok a kérdőjel
Az intézmény szóvivő szerint az intenzív osztályon ápolt Litvinyenko állapota "nagyon súlyos". Egyelőre nem világos, hogy kik és miért mérgezték meg az orosz titkos szolgálat (FSZB) volt ezredesét, aki Vlagyimir Putyin orosz elnök határozott bírálójának számított.

Az állapotának rosszabbodásáról szóló bejelentés nem sokkal azután hangzott el, hogy a BBC szerint három nem azonosított "két centiméter átmérőjű, sűrű anyagú tárgyat" találtak a gyomrában, illetve a vastagbelében. A BBC úgy tudja, hogy ezeket a tárgyakat egy keddi röntgenvizsgálat során fedezték fel Litvinyenko szervezetében.

A kórházi illetékesek nem kommentálták a hírt. Csupán annyit közöltek, hogy folytatják a vizsgálatot Litvinyenko betegsége ügyében, és csak akkor tesznek újabb nyilatkozatot, ha konkrétabb információ birtokába jutnak.

Egy bizonyos titokzatos "Vlagyimirt" gyanúsít a brit rendőrség Alekszandr Litvinyenko volt orosz kém megmérgezésében - írta a londoni The Times. A tekintélyes lap, forrásai megnevezése nélkül, arról számolt be, hogy Litvinyenko állítólag elmondta a nyomozóknak, hogy egy régi barátjával, Andrej Lugovojjal beszélt meg randevút, de meglepetésére egy másik férfi várta, aki "Vlagyimirként" mutatkozott be. Ezt a "Vlagyimirt" a The Times szerint az áldozat "negyvenes, kistermetű, szögletes vonású, hallgatag embernek" írta le és tartott is tőle, mert láthatóan semmit nem akart magáról elárulni. A férfi erősködött, hogy teázzanak együtt, de a beszélgetés alatt nem mondott sokat.

A lap úgy tudja, hogy "Vlagyimirt" a vizsgálat egyik kulcselemének tekintik a nyomozók.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

„Litvinyenko kis hal ahhoz, hogy az életére törjenek”

A Londonban megmérgezett dezertőr, Alekszandr Litvinyenko túl kis hal ahhoz, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) az életére törjön - nyilatkozta egy tartalékos FSZB-ezredes dumaképviselő egy moszkvai lap keddi számában.

hvg.hu Világ

Megmérgezték Litvinyenkót

Egy londoni étteremben megmérgeztek az ismert orosz ellenzéki, és jogvédő Alekszandr Litvinyenkót. Moszkvai beszámolók szerint egy egykori titkosszolgálati tisztet úgy csalták lépre, hogy közölték vele: újabb információkat tudhat meg a másfél hónappal ezelőtt Moszkvában meggyilkolt orosz oknyomozó újságíró, Anna Politkovszkaja halálának körülményeiről.

Kósa annyira akarhatta az „örökös” pénzét, hogy nem vette észre az őrültségeket

Kósa annyira akarhatta az „örökös” pénzét, hogy nem vette észre az őrültségeket

Hétfőtől csak indoklással lehet Angliából külföldre utazni

Hétfőtől csak indoklással lehet Angliából külföldre utazni

Egy, a Földhöz hasonló bolygóra bukkantak a Naprendszer közelében

Egy, a Földhöz hasonló bolygóra bukkantak a Naprendszer közelében