Marco Antonio Barrera, a profi ökölvívás elmúlt évtizedének egyik legnagyobb alakja szombaton lép utoljára szorítóba.

Búcsúját a nagypehelysúlyú mexikói sztár maga jelentette be csütörtökön. A pályafutása során három súlycsoportban - harmatsúly, pehelysúly, nagypehelysúly - is világbajnoki címet szerzett Barrera elmondta, döntése végleges és egyáltalán nem függ a fülöp-szigeteki Manny Pacquiao elleni, szombati összecsapásának eredményétől. „Nagyon régen csinálom már és elég volt” – nyilatkozta a 33 éves öklöző.

A 63 győzelmet és 5 vereséget számláló Barrera ugyanakkor jelezte, tökéletesen felkészült a Las Vegas-i meccsre, amelyen mindenképpen szeretne visszavágni riválisának, aki 2003 novemberében technikai kiütéssel győzte le őt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hét nap

Megtért kubai bokszolók

A kormány egyik havannai vendégházában szállásolták el a kétszeres olimpiai bajnok Guillermo Rigondeaux és a...

hvg.hu Itthon

A profi boksz igazi hírverése

Elismerem, hogy vannak (voltak) nagy egyéniségek, akadnak izgalmas meccsek, de ha véletlenül belenézek valamelyik tévécsatorna éjszakai „bokszgálájába”, én valahogy mindig tehetetlen dulakodást, unalmas maszatolást, botrányos pontozást látok. Szombaton se volt ez másképpen. Vagyis dehogynem!