szerző:
MTI

Az érintettek - játékosok, klubok, ligák, szövetségek - képviselői egyetértésre jutottak a labdarúgó Bajnokok Ligája megreformálását illetően, a döntést az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának ülésén jelentik be november 30-án, Luzernben.

Az AFP beszámolója szerint hétfőn, Nyonban zajlott egy egyeztetés, melyen jelen volt többek között Michel Platini UEFA-elnök, aki megválasztása óta a változtatás szükségességét hangoztatja, illetve a szervezet négy alelnöke. Az összejövetel célja az volt, hogy a Platini által augusztus végén felvázolt elképzelés mellett további javaslatokat hallgassanak meg. A kialakult konszenzusról egyik megkérdezett jelenlévő sem kívánt részleteket elárulni.

Platini három automatikus részvételi lehetőséget biztosítana a BL-ben a három legerősebb bajnokságnak a jelenlegi kettő plusz kettes rendszerhez képest. Az érvényben lévő szisztéma szerint az élbajnokságokból két csapat közvetlenül felkerül a főtáblára, kettő pedig a selejtező harmadik körében kapcsolódik be a sorozatba. A négy felszabaduló helyet kupagyőzteseknek osztaná ki: a legelőkelőbben rangsorolt országok érintett alakulatai kétkörös előselejtezőben döntenék el, melyikük szerepelhetne a főtáblán.

Az európai vezető klubok akkor nem támogatták Platini tervét, nem értették, miért kellene a kupagyőzteseket bevonni a BL-be. A megállapodás egyes információk szerint akörül alakulhatott ki, hogy a nyitás a kevésbé erős futballnemzetek irányába nem a kupagyőztesek bevonásával, hanem a bajnoki szereplés alapján történik majd meg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!