A sors fintora, hogy az afgán női egyenjogúság első szárnycsapásainak helyt adó sportcsarnokot a tálib rendszerben vesztőhelyként használták.

Afganisztán első női bokszcsapatának edzései semmiben sem különböznek más országokéitól. Ám az edzések nem csak a sportról szólnak: a résztvevők is elismerik, hogy a tréning segít visszanyerni önbizalmukat a férfiak uralta társadalomban.
 
Galéria, kattintson!
© AP

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Aknagránátok robbantak az afganisztáni magyar tábor mellett

Két robbanás történt, feltehetően aknagránátok csapódtak be helyi idő szerint este fél 8 és 9 között a magyar PRT (tartományi újjáépítési csoport) tábora közelében, az észak-afganisztáni Puli-Humriban - közölte az Rózsa Tibor ezredes, a PRT vezetője.

MTI Világ

Az orvosi célú afganisztáni ópiumtermesztést támogatná az EP

Az Európai Parlament arra kéri az Európai Tanácsot, vizsgálja meg annak a lehetőségét, hogyan lehetne - nemzetközi felügyelet mellett - az afganisztáni illegális mákültetvények legalább egy kis hányadát törvényessé tenni, és az orvosi célokra történő ópiumtermelés (fájdalomcsillapító-gyártás) szolgálatába állítani.

MTI Világ

Tévedésből megöltek két gyereket Afganisztánban

Az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíciós erők tévedésből megöltek két gyereket és egy nőt vasárnap a dél-afganisztáni Hilmend tartományban, a tálibok oldalán harcoló szélsőséges fegyveresekkel vívott összecsapásban.