szerző:
Bari Máriusz
Tetszett a cikk?

Bombaként robbant az amerikai hírcsatornákon, hogy a texasi Stephenville kisváros felett ufók jelentek meg január 8-án, miközben az amerikai légierő szerint semmilyen légigyakorlat nem zajlott azidőtájt.


Az amerikai légierő újonnan publikált nyilatkozata szerint azonban mégis pilóták gyakoroltak a stephenville-i térségben: tíz F-16-os osztályú harci gép végzett gyakorlórepüléseket, meghazudtolva ezzel a Fort Worth erőd  korábbi híreit. A 301-es légiosztag sajtóképviselője szerint sajnálatosan bár, de hibásan tájékoztatták a média képviselőit - korábban Fort Worth szerint a kereskedelmi repülőgépeket nézték földönkívüli repülőknek.

Az önmagát az UFO-k tudományos kutatásáért felelős szervnek nevező Mutual UFO Network szerint csak az amerikai kontinensen körülbelül 200 azonosítatlan repülő tárgyat észlelnek havonta, főként Kaliforniában, Coloradóban és Texasban. Az AP és az Ipsos tavalyi felmérései szerint az amerikaiak 14 százaléka látott már UFO-t.

A stephenville-i szemtanúk szkeptikusak a katonaság hivatalos állásfoglalásával kapcsolatban: ők egy hatalmas, látszólag fémes anyagból lévő lapos tárgyat láttak száz méterre lebegni a földtől, az egyik lakos puskájának távcsövével figyelte meg a tárgyat: szerinte a hatalmas légijárművön nyoma sem volt illesztésnek, csavarnak vagy más, megmunkálásra utaló jelnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Az amerikai UFO-akták megnyitását követelik

Egy korábbi pilótákból és kormányhivatalnokokból álló csoport felszólította az Egyesült Államok kormányát, hogy újítsa fel a nyomozást az állítólagos UFO-észlelésekkel kapcsolatban.

hvg.hu Tech

A leghitelesebbnek tűnő UFO észlelések – videóval

A mindenhol kéznél lévő digitális kép- és videófelvevő eszközök elterjedésének köszönhetően elszaporodtak az azonosítatlan repülő tárgyak és lények észleléseit rögzítő felvételek. Nézegessen videón megörökített UFO-észleléseket!

Több mint 800 milliárd forintos büntetést kapott az Alibaba Kínában

Több mint 800 milliárd forintos büntetést kapott az Alibaba Kínában

Szólt a rock, gyártottak kézifegyvert, most Demeter Szilárd dönt az Andrássy-palota sorsáról

Szólt a rock, gyártottak kézifegyvert, most Demeter Szilárd dönt az Andrássy-palota sorsáról

Auschwitzban minden túlélő átélt valamit, amiről képtelen beszélni

Auschwitzban minden túlélő átélt valamit, amiről képtelen beszélni