szerző:
MTI

A belga kormány szerint nem a pekingi olimpiai játékok bojkottja a jó megoldás a tibeti problémára, Didier Reynders miniszterelnök-helyettes mégsem zárja ki a bojkott eshetőségét.

Reynders a Le Soir című brüsszeli lap szerdai számában úgy nyilatkozott, hogy nem lehet kizárni „a legrosszabb eshetőség” bekövetkeztét.

"A bojkott jelenleg nincs napirenden, de mindig számolnunk kell a legrosszabb lehetőséggel is" - mondta a politikus. A belga kormány álláspontját egy nappal azután tette közzé, hogy Nicolas Sarkozy francia államfő jelezte: nem zárja ki a lehetőséget, hogy távol maradjon a megnyitóról. George W. Bush amerikai elnök ugyanakkor kedden arról beszélt, hogy jelen lesz a játékokon.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Sarkozy bojkottálná a pekingi olimpiát, Bush ott lesz

Nem zárta ki a pekingi nyári olimpia bojkottját Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök. George Bush szerint az olimpia elsősorban sportesemény és nem politikai rendezvény. A németek sem támogatják a bojkottot.

MTI Világ

A francia köztévé nem zárja ki az olimpia bojkottálását

Elképzelhető, hogy a francia közszolgálati televízió nem közvetíti majd a pekingi olimpiai játékokat, ha Kína akadályozni fogja a híradást az esetleges tüntetésekről - közölte Daniel Bilalian, a francia köztévé sportszerkesztőségének vezetője kedden.

MTI Shake

Útjára indult az olimpiai láng

Hétfőn – magyar idő szerint – 10:45 órakor meggyújtották Olümpiában az olimpiai lángot. A ceremóniát egy Tibet szabadságáért tüntető férfi zavarta meg.

Itthon

Mennyibe kerül az államnak egy olimpiai arany?

Húszmillió forintot ígért a kormány minden egyes egyéni aranyéremért a pekingi olimpián. A tekintélyes jutalmak bezsebelésére csak azoknak van esélyük, akiknek már a felkészülését is támogatta az állam.

MTI Világ

Húsvét hétfőn indul útjára az olimpiai láng

Húsvéthétfőn, magyar idő szerint 11 órakor lobban fel az olimpiai láng Olümpiában. Az újkori ötkarikás játékok történetében először 1928-ban került sor erre a ceremóniára, s most is - mint hagyományosan - az antik játékok helyszínéről indul útjára a fáklya.

Februártól jönnek az új 500 forintosok

Februártól jönnek az új 500 forintosok

Eladó Ronaldo első sztárgázsis autója

Eladó Ronaldo első sztárgázsis autója

Beérték a Samsungot: itt a Huawei első, lyukasztott kijelzős mobilja

Beérték a Samsungot: itt a Huawei első, lyukasztott kijelzős mobilja

Ne essen kétségbe, segítünk karácsonyi ajándékokat készteni!

Ne essen kétségbe, segítünk karácsonyi ajándékokat készteni!

Egészséges akar lenni? Kezelje helyén az érzelmeit

Egészséges akar lenni? Kezelje helyén az érzelmeit

Izzadt zoknit szagolgatott egy férfi, súlyos beteg lett tőle

Izzadt zoknit szagolgatott egy férfi, súlyos beteg lett tőle