szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nagy erővel keres a brit közlekedésrendészet egy motorost, aki a saját maga készítette filmfelvétel tanúsága szerint 236 kilométeres sebességgel mutatott be hajmeresztő szlalomot egy zsúfolt országúton.

A felvétel a Youtube videomegosztó portálon tűnt fel, és világosan ábrázolja, amint az őrült motoros járművének sebességmérője 147 mérföldet, vagyis 236 kilométert jelez, és a fordulatszámmérő mutatója is a skála széle felé tart. A mutatvány helyszíne a Nyugat-Sussex grófságot átszelő A27-es országút volt, ahol 60 mérföldes - 97 kilométeres - sebességkorlátozás van érvényben.

A Honda CBR 600F típusú motorkerékpár tulajdonosa 21 kilométeren át terrorizálta a többi utazót; egy ízben csaknem kirepült az útról, amikor egy autós nem tudott elég gyorsan kitérni előle. A területileg illetékes rendőrség közölte, hogy nagyon súlyos ügyként kezeli az esetet, és keresi az illetőt. A Youtube időközben eltávolította portáljáról a nyolcperces felvételt.

Nagy-Britanniában Európa legszigorúbb sebességkorlátozásai vannak érvényben: autópályán is legfeljebb 70 mérföldes - 113 kilométeres - sebességgel lehet haladni, a városokban 30 mérföld, vagyis 48 kilométer a felső limit, de sok helyütt 20 mérföldes övezeteket is kialakítottak.

A korlátozásokat drákói szigorral be is tartatják. A brit országutak mentén sűrűn követik egymást a nem is rejtett, sőt kifejezetten rikító sárgára festett ellenőrző kamerák, és jelentősebb sebességtúllépésért könnyen bíróság előtt, minősített esetben akár fogházban is találhatja magát a vétkes, akkor is, ha nem okozott balesetet.

Az eddigi brit rekordot szintén egy motoros tartja. Daniel Nicks még 2000-ben 175 mérföldes, vagyis 281 kilométeres sebességgel hajtott bele egy rendőrségi kamera látómezejébe, amiért hat hetet töltött fogházban.

Link a videóhoz:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Biden: A Trump-kormányzat fehér zászlóval adta meg magát a vírusnak

Biden: A Trump-kormányzat fehér zászlóval adta meg magát a vírusnak

Törölte a Mi Hazánk oldalát a Facebook

Törölte a Mi Hazánk oldalát a Facebook

Melbourne ünnepel, véget ért a járvány miatti 112 napos vesztegzár

Melbourne ünnepel, véget ért a járvány miatti 112 napos vesztegzár