szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Belehalt a szerdai damaszkuszi robbantásos merényletben szerzett sérüléseibe Hisám Behtjár, a szíriai hírszerzés vezetője - jelentette pénteken a Hezbollah televíziója, az al-Manar.

Szíriai lázadók pokolgépes merényletet hajtottak végre szerdán Damaszkuszban, a nemzetbiztonsági hivatal épületében. A robbantásban meghalt  Daúd Radzsha védelmi miniszter, valamint helyettese, Aszef Saukat katonai hírszerzőfőnök, Bassár el-Aszad elnök sógora is.

A detonációban megsebesült Mohammad Ibrahím as-Saar belügyminiszter, az azóta elhunyt Hisám Ihtjár szíriai hírszerzési főnök, valamint Haszán Turkméni alelnök.

Közben valószínűleg a csütörtöki lesz az eddigi legvéresebb nap Szíriában a felkelés kirobbanása óta. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának adatai szerint több mint háromszáz ember, többségében civil halt meg csütörtökön az országban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Párbeszéd: Teljesen kamu adatokkal is kitölthető a Nemzeti Konzultáció

Párbeszéd: Teljesen kamu adatokkal is kitölthető a Nemzeti Konzultáció

Elszámította magát a fehérorosz diktátor, hiába csalta el a választásokat

Elszámította magát a fehérorosz diktátor, hiába csalta el a választásokat

Két hét múlva már elkezdhetnek oltani az orosz vakcinával

Két hét múlva már elkezdhetnek oltani az orosz vakcinával