szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az első hivatalos eredmények szerint is nagy fölénnyel nyerte a vasárnapi szlovéniai elnökválasztási fordulót Borut Pahor volt miniszterelnök.

A szlovén központi választási bizottság honlapján közzétett adatok szerint a szavazatok több mint 72 százalékának az összeszámlálása alapján Pahor 66,3 százalékos eredményt ért el, míg Danilo Türk leköszönő államfő 33,7 százalékot. A bizottság szerint a választás második fordulóján az 1,7 millió szavazásra jogosult 38,2 százaléka vett részt. A megválasztott elnök első nyilatkozatában emlékeztetett kampányának a vezérfonalára, amellyel az egység fontosságát hangsúlyozta. "Úgy vélem, nincs olyan probléma, amelyet közösen ne lehetne megoldani" - szögezte le. Danilo Türk leköszönő elnök az első eredmények közzététele után gratulált kihívójának a választási győzelemhez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!