szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Egyesült Államokban harmincpontos vádiratot nyújtottak be a fiatalabbik bostoni merénylő, Dzsohar Carnajev ügyében csütörtökön. A 19 éves fiatalembert egyebek mellett nyilván helyen elkövetett robbantással és tömegpusztító fegyver használatával vádolják.

Áprilisban három ember meghalt, és több mint 260-an megsérültek, amikor bomba robbant a bostoni maraton befutójánál – emlékeztet az ABC News.

Dzsohar bátyja, a 26 éves Tamerlan Carnajev április 19-én meghalt, amikor lövöldözésbe keveredtek az őket üldöző rendőrökkel. A fiatalabbik Carnajev-fivért később egy ház kertjében kapták el, súlyosan megsebesült.

A hatóságok szerint az ellene felhozott vádpontok közül 17 olyan súlyos, hogy azokért életfogytig tartó börtönt kaphat, vagy halálra ítélhetik.

Közben csütörtökön az Izvesztyija című orosz napilap azt írta, hogy elfogása után összesen 16 lőtt és szúrt sebet találtak áprilisban Dzsohar Carnajev testén. Az orvosi látleletet a fiatalabbik Carnajev fivér ügyvédje adta át a fiú anyjának, Zubejdat Carnajevának.

A fejét ért lövés miatt a húszéves Dzsohar arcának bal fele teljesen deformálódott. A bal fülére megsüketült, és nem lát a bal szemével. A lövedék a nyakán hatolt be, szétroncsolta a bal arcát és koponyatörést is okozott.

A bostoni West Clinical Center börtönkórházban kezelt fiatalember testén számos késszúrást találtak az orvosok, de ezek eredetéről nem tudni semmit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mintha nem is lenne válság: 39 százalékkal nőtt a 4iG árbevétele tavaly

Mintha nem is lenne válság: 39 százalékkal nőtt a 4iG árbevétele tavaly

Eltűnt a víz Velence néhány kanálisából

Eltűnt a víz Velence néhány kanálisából

Nyolcvanezer forintot kapnak a hétvégén is oltó orvosok

Nyolcvanezer forintot kapnak a hétvégén is oltó orvosok