szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A spanyol hatóságok letartóztatták Daniel Galvan Vinát, akit Marokkóban 30 év börtönbüntetésre ítéltek, miután kiskorú gyerekeket erőszakolt meg – jelenti az Afriport.hu.

Letartóztatták Spanyolországban azt a férfit, aki kiskorú gyerekeket rontott meg és a marokkói király kegyelemben részesített, majd visszavonta a kegyelmet, ám akkorra a férfi már nem volt az országban – írja az Afriport.hu.

Mint megírtuk: a marokkói király visszavonta a kegyelmet vasárnap egy spanyol pedofil bűnözőtől, két nappal azután, hogy a döntés ellen több száz fős lázongó tömeg tiltakozott a rabati parlament előtt. A sokakkal együtt amnesztiában részesített férfi azonban már nem volt Marokkóban.

A 64 éves Daniel Galván Vinát 2011 szeptemberében 30 év börtönre ítélték az észak-afrikai országban legkevesebb tizenegy, 4 és 15 év közötti gyermek ellen elkövetett nemi erőszakért, amit filmre is vett.

Marokkóban hatalmas felháborodást váltott ki a spanyol férfi szabadon engedése.

A marokkói kormány a lap szerint azt közölte, hogy a királyt félretájékoztatták, és nem volt tudomása arról, hogy a spanyol férfi milyen súlyos bűnöket követett el az országban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!