szerző:
MTI

Rasszista sértegetések kereszttüzébe került az interneten az új Miss Amerika, az indiai származású Nina Davuluri.

A 24 éves Nina Davuluri (Miss New York) fejére vasárnap este került fel az Amerika legszebb nőjének járó korona Atlantic Cityben. Több Twitter-használó viszont származása miatt értetlenséggel és elutasítóan reagált győzelmére. 

"A Miss Amerika liberális zsűrije nem mondana ilyet, de Miss Kansas azért veszített, mert valódi amerikai értékeket képviselt" – írta például Todd Starnes, a Fox csatorna műsorvezetője. Starnes Davuluri megválasztását csak úgy kommentálta: "Miss Politikailag Korrekt Amerika".

Ellenkező hangok is megszólaltak. "Szerintem nagyszerű, hogy Nina Davuluri lett Miss Amerika. Ez az igazi amerikai történet" – írta Questlove, a The Roots nevű zenekar zenésze. 

Davuluri 53 versenytársa ellenében bizonyult a legszebbnek fürdőruhában, estélyiben, legjobbnak a tehetség szempontjából és az interjú során is. Ő az első indiai-amerikai győztes. Előadott műsorszáma egy klasszikus bollywoodi fúziós tánc volt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!