szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Másfél millió résztvevője lehetett a párizsi egységmenetnek, amely vasárnap nagy csúszással indult el 3 óra után a francia főváros szívében a 17 áldozatot követelő véres támadások áldozatainak emlékére és a terror elleni ellenállás kifejezésére.

Több mint 40 állami vezető és politikus is részt vett a menetben, többek között a török és izraeli kormányfő, illetve a palesztin hatóság vezetője, illetve Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc is.

Kivételes biztonsági intézkedések kísérték a menetet, a francia hatóságok szerint több ezer katona és rendőr ügyelt a rendre és a vonulók biztonságára.

A menet egy három kilométeres szakaszon haladt, de egy másik útvonalat is megnyitottak. A vonulók a Place de la République-ről mentek a Place de la Nation felé.

©

 

1 2 3 4 5
Sorrend megfordítása

Erős kommentárral szolgált a török kormányfő

Ahmet Davutoglu török kormányfő üdvözölte a vasárnapi párizsi terrorizmusellenes felvonulást, de azt mondta, hogy hasonló reakciókat szeretne látni mecsetek elleni támadások és az iszlámfóbia egyéb megnyilvánulásai esetén is.

Vége a megemlékezésnek a zsinagógában

Francois Hollande a korábbi terveknek megfelelően elhagyta a párizsi nagy zsinagógát, Benjamin Netanyahu pedig beszédet tartott. Az izraeli kormányfő részvétét fejezte ki a terrortámadások áldozatai családtagjainak és a párizsi eseményeket párhuzamba állította azzal, ami ellen Izrael évek óta harcol. Köszönetet mondott annak a muszlimnak is, ako a kóser delikát elleni támadás során több személyt is megmentett.

Holnapi címlap egy nizzai regionális laptól

Estére jócskán megfogyatkozott a tömeg

Egy aránylag kis létszámú "kemény mag" még tartja magát a Place de la République-n a BBC felvételei szerint.

Netanyahu és Hollande elment a párizsi nagy zsinagógába

Nagy ováció fogadta őket, Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök beszédet is mond majd.

Ez volt a legnagyobb demonstráció a franciák történetében

Ez volt a legnagyobb demonstráció Franciaország történetében, többen mentek az utcára, mint a II. világháború utáni felszaabduláskor - közölte a BBC a francia belügyre hivatkozva. A csatorna olyan becsléseket is hallott, amelyek szerint akár hárommillióan is lehettek. A leggyakrabban a 1,5 milliós becslést lehetett hallani a tévécsatornák közvetítésében.

Fogyatkozik a tömeg

A Place de la Nationnál még aránylag sokan vannak.

Íme Orbán a vonuló tömegben

Orbán Viktor mellett balra Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke és Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke látható, Rania királyné, II. Abdalláh jordániai uralkodó neje is szerepel a képen. A második fotón Angela Merkel is feltűnik.

©
©

Megvan, ki fenyegethette meg a Le Soir szerkesztőségét

A rendőrség az 53 éves Thierry Carreyn  letartóztatására készül a Le Soir belga lap szerkesztéségben történt bombariadó miatt - írta a lap. A férfit egyszer már letartóztatták, miután 1999-ben egy poroltóból eszkábált robbanószerkezettel felrobbantott egy telefonfülkét az egykori szélsőbboldali párt, a Vlaams Blok épületénél. Akkor nem sérült meg senki.

1 2 3 4 5

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Lackfi János: Évek óta emigráltam szerencsére

Lackfi János: Évek óta emigráltam szerencsére

Elkészült az első oltóanyag a koronavírus ellen, de lehet, hogy nem is működik

Elkészült az első oltóanyag a koronavírus ellen, de lehet, hogy nem is működik

A Google-t is elérte a koronavírus, erre keresnek rá a legtöbben

A Google-t is elérte a koronavírus, erre keresnek rá a legtöbben