szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A To Vima napilap szerint Alexisz Ciprasz radikális baloldali pártja 133-136 mandátumra számíthat, ami kevés az egyedüli kormányzáshoz.

©

A stabil kormányzás reményében augusztus végén lemondott és előrehozott választást kezdeményező Alexisz Ciprasz radikális baloldali pártja, a Sziriza kapta a legtöbb szavazatot az első exit poll alapján.

A Frankfurter Allgemeize Zeitung információi szerint a januártól kormányon lévő párt a szavazatok 30-34 százalékára számíthat, míg legnagyobb riválisa, az ellenzéki konzervatívok 28,5-32,5 százaléknyi voksot szerezhettek.

A To Vima napilap már mandátumokat számol. Előrejelzése szerint a 300 fős parlamentben Ciprasz pártja 133-136 mandátumra számíthat, jócskán elmaradva az egyedüli kormányalakításhoz szükséges többségtől. Legfőbb riválisa, a konzervatív Új Demokrácia 77-79 képviselői helyet szerezhet. A harmadik erő a neonáci Arany Hajnal lehet 18-19 mandátummal. Rajtuk kívül az exit poll alapján még hat párt is bejuthat a törvényhozásba, köztük akár a Sziriza szakadárjaiból alakult Népfront.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kurdisztán székhelyén, Erbílben pontifikált szentmisét Ferenc pápa

Kurdisztán székhelyén, Erbílben pontifikált szentmisét Ferenc pápa

367 forintba kerül egy euró

367 forintba kerül egy euró

Ausztriából Magyarországra jönnének orosz vakcináért

Ausztriából Magyarországra jönnének orosz vakcináért