szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Valójában nem a négyéves kisfiú, hanem egy hasonló nevű 16 éves fiatal követte a négyrendbeli emberölést a 2014-es zavargások idején – ismerte el az egyiptomi hadsereg. A kisfiú a vádbeli cselekmények idején egyéves volt, de ezt ügyvédje hasztalanul próbálta bizonyítani a katonai diktatúra bírósága előtt.

Tévedett az egyiptomi katonai diktatúra igazságszolgáltatása, amikor életfogytiglani börtönt szabott ki egy négyéves fiúcskára négyrendbeli gyilkosság vádjával. A hadsereg hivatalosan közölte is, hogy hibát követtek el – írta a BBC.

Kiderült, hogy a négyéves helyett egy hasonló nevű 16 éves fiút kellett volna elítélni. Ahmed Manszur Koráni Alit 115 másik emberrel együtt vádoltak meg a Muszlim Testvériség támogatóinak tüntetésein történtekkel összefüggésben.

A fiú ügyvédje még papírokat is beadott bizonyítandó, hogy Ahmed mindössze egyéves volt akkoriban, 2014 elején. Ám a bírósági tisztviselők a védő szerint nem továbbították a vádlott születési anyakönyvi kivonatát a bírónak.

Egyiptomi igazságszolgáltatás
©

Egyelőre nem világos, hogy mi lesz a tévedésből elítélt kisfiúval.

A fiút négyrendbeli gyilkossággal, nyolcrendbeli gyilkossági kísérlettel, valamint kormányzati tulajdon megrongálásával vádolták meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kritikus méretű lehet az informatikushiány a következő években

Kritikus méretű lehet az informatikushiány a következő években

Itt a magyar képzőművészet egyik legvarázslatosabb művészének (ön)életrajza

Itt a magyar képzőművészet egyik legvarázslatosabb művészének (ön)életrajza

Ingyen megnézhető egy Oscar-jelölésre esélyes magyar kisfilm

Ingyen megnézhető egy Oscar-jelölésre esélyes magyar kisfilm