szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 23 éves amerikai anyát gyilkossággal vádolják.

Egy amerikai nő körülbelül 5 grammnak megfelelő mennyiségű sót etetett meg az alig másfél éves gyermekével, akit rohamokkal és magas lázzal szállítottak kórházba, majd később az orvosok kénytelenek voltak megállapítani nála az agyhalált.

A konyhasó fő összetevője, a nátrium-klorid nagyobb mennyiségben mindenkire mérgező, a kisgyerekekre azonban különösen, a fejlődésben lévő veséjük miatt – emlékeztet a BuzzFeed. A sóval való mérgezés a gyerekekkel szemben elkövetett erőszakos cselekmények egyik ismert formája, a nő a hírek szerint azt szerette volna elérni vele, hogy a férje figyelmét felkeltse – a férfival ugyanis jelenleg nem él együtt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!