A brit kormányban nincs, aki tárgyaljon - állítja a Sunday Times.

©

Csak 2019 végén, vagyis a korábban tervezett időponthoz képest majdnem egy évvel később távozik Nagy-Britannia az Európai Unióból – írja a The Sunday Times. A vasárnapi napilap úgy számol, hogy a londoni kormány csak 2017 végén nyújtja be a kilépésről szóló kérelmét. Az uniós szabályok szerint az ország tagsága két évvel később szűnik meg.

A lap szerint a csúszást részben a brit kormány felkészületlensége okozza. Ez persze érthető, hiszen a konzervatív vezetés arra készült, hogy a kilépésről szóló június 23-i népszavazáson a bennmaradást támogatók kerülnek többségbe. A lap úgy tudja, hogy Theresa May kormányának Brexit-ügyekkel megbízott minisztere, David Davis még csak a stáb felét tudta összeszedni.

A kérés benyújtásával taktikai okokból is várhat London. Jövőre ugyanis több nagy európai országban rendeznek választásokat, ezt igyekeznek kivárni. A franciák április 23-án és május 7-én voksolnak az új államfő személyéről, a németországi parlamenti választásokat pedig valamikor ősszel tartják.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!