szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy rendőri is megsérült a vasárnap esti athéni támadásban. Buszokat, jegyautomatákat is felgyújtottak korábban, az ellenzék szerint a kormánypárt az anarchistákat védelmezi.

Maszkos támadók Molotov-koktélokat dobtak vasárnap a baloldali, görög kormánypárt székházára Athénban.

A rendőrség szerint öt benzinespalackot dobtak az épületre, egy autó kiégett, és egy rendőr megsérült. Egy rendőrségi forrás azt is elmondta, hogy 35 gyanúsítottat hallgattak ki az esettel kapcsolatban.

Panajótisz Rigasz, a párt központi bizottságának titkára elítélte a történteket, és úgy vélte, hogy nem politikailag motivált támadásról van szó.

Az ellenzék már többször bírálta a Szirizát, mert úgy vélik, hogy a kormány nem tesz eleget a közrend védelme érdekében. A közelmúltban több buszt és jegyautomatát gyújtottak fel Molotov-koktéllal. Az ellenzék azt mondja: a baloldali Sziriza védelmezi a magukat anarchistának nevező bűnözőket, akik a gyújtogatások mögött állnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!