szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Természetesen anyagi előnyökért vesznek össze csiangszui házastársak.

Több mint 160 házaspár nyújtotta be a válókeresetet egy kelet-kínai faluban – írja a BBC. A Sanghajtól északra fekvő Csiangszu tartomány településén nem a családi konfliktusok erősödtek fel, hanem bőkezű kártérítést remélnek a helyiek a különválástól. Csiangpeiben ugyanis high-tech fejlesztési övezetet hoznak létre, az ott élő családok pedig kisajátított ingatlanjukért cserébe egy 220 négyzetméteres lakást kapnak. Ha viszont elválnak, ehhez hozzácsapnak egy 70 négyzetméteres lakást, és forintra átszámítva 5,5 millióval több kártérítésre is számíthatnak egyedülállóként. (A válás nagyjából ötödannyiba kerül.)

A BBC híre szerint a válófélben levő párok között vannak nyolcvan év felettiek, és természetesen eszükben sincs külön folytatni az életüket. A portál azt is megjegyzi: az egyáltalán nem világos, hogy a válás után valóban megkapják-e az extra kompenzációt a párok tagjai. A hatóságok ugyanis tisztában vannak a jogi kiskapuval, csak egyelőre nem tettek ellene semmit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!