szerző:
MTI

Mindenkit leszállítottak, pedig csak egy hobbiséf volt feledékeny.

Az északkelet-svájci St. Gallen kantonban közlekedő vonat utasai egy gazdátlan bőröndre lettek figyelmesek, amelyen a Vigyázat, veszélyes – fegyver felirat és robbanásokat ábrázoló rajz szerepelt.

Rohrschach állomáson megállították a vonatot, amelyhez nagy erőkkel vonult ki a rendőrség, a helyzet tisztázásáig a mintegy ötven utast leparancsolták a szerelvényről.

Mivel a bőröndön találtak egy telefonszámot is, hamar sikerült előkeríteni a tulajdonost, akit a helyszínre vittek, hogy kinyittassák vele a poggyászt. Mint kiderült, a bőröndben egy hobbiszakács konyhakéskészlete rejtőzött.

A férfi az előző állomáson, Landquartban szállt le, és a vonaton felejtette a bőröndöt. Mint elmondta, a riadalmat keltő felirattal és ábrákkal saját gyerekeit akarta elijeszteni attól, hogy felnyissák a késes bőröndöt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!