szerző:
hvg.hu

A 63 éves Francisco Franco Martínez-Bordiút zaklatás miatt is bűnösnek találták, összesen 30 hónapot kapott.

Börtönbe megy az egykori spanyol diktátor, Francisco Franco legidősebb unokája, döntött a keleti spanyolországi Teruel bírósági csütörtökön. Martínez-Bordiút két vádpontban találták bűnösnek, súlyos zaklatásért, valamint közveszélyes autóvezetés miatt. Előbbiért 18 hónapot, utóbbi tettéért 12 hónap börtönt kapott.

A Guardian beszámolója szerint Martínez-Bordiú kivilágítatlanul közlekedett autójával, jóval a megengedett sebességhatár fölött. A nyomába eredő hatóságok felszólították, hogy álljon meg, a 63 éves férfi ehelyett azonban beletaposott a gázpedálba, majd percekig tartó autós üldözés kezdődött. Martínez-Bordiú több stoptáblán is áthajtott, végül egy rendőrautóba csapódva állt meg.

Az eset során egy rendőr megsérült, a járműben pedig több ezer euró kár keletkezett. Utóbbiért szintén felelősségre vonták a diktátorunokát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Meghalt a néhai spanyol diktátor egyetlen gyermeke

Carmen Francót a spanyol sajtó szerint apja a spanyol katolikus fasiszta ifjúság arcává formálta a nyilvánosság előtt. Magányos gyermekkora volt, de kiváltságos élete volt mindig is. Apja halála után hercegnői címet is kapott.