szerző:
hvg.hu

Konkoly Norbert hétfőn találkozott az orosz külügyminiszter helyettesével, hogy átadja megbízólevelének másolatát.

A találkozón az orosz külügyminisztérium honlapján megjelent beszámoló szerint Vlagyimir Titov és Konkoly a magyar–orosz együttműködésről, valamint a kétoldalú politikai kapcsolatokról beszéltek.

A felek megerősítették, hogy országaik el szeretnék mélyíteni kereskedelmi és gazdasági kapcsolataikat, a kulturális és humanitárius kapcsolatokat, valamint bővíteni a térségi együttműködést.

Konkoly Norbert korábban a lisszaboni, majd a brazíliavárosi képviseletet vezette.

A protokollszabályok szerint a nagykövet az eredeti megbízólevelet ezután adja át az orosz államfőnek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!