szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Felszállt Vuhanban az orosz állampolgárokat hazaszállító első katonai repülőgép.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Elindultak Burjátföldről azok az orosz katonai gépek, amelyek a 132 Vuhanban tartózkodó orosz állampolgárt szállítják el, közölte az orosz védelmi minisztérium. Az akcióban öt, fedélzetén egészségügyi szakembereket és orvosi berendezéseket szállító Il–76-os vesz részt, amelyek Kínából visszatérve Ulan-Udében vesznek majd fel üzemanyagot.

Szergej Krajevoj, az egészségügyi minisztérium helyettes vezetője kedden azt mondta, hogy

a tárcának nincs a koronavírus elterjedésére vonatkozó prognózisa, ezért felkészül a fertőzés tömegessé válására.

Oroszországnak legkevesebb kétheti készlete van az egyéni védekezéshez szükséges eszközökből: védőmaszkból, köpenyből és gyógyszerkészítményekből. Korábban sajtójelentésekből az derült ki, hogy a maszkok mind a fővárosi gyógyszertárakban, mind az online forgalmazóknál elfogytak.

Krajevoj elmondta, hogy Oroszországban eddig nem dolgoztak a vakcina előállításán, mert még mindig nem áll rendelkezésre a klinikai kísérletekhez szükséges fajtaváltozat az új koronavírusból.

A tisztségviselő szerint eredeti élő vírus birtokában az oltóanyag 2-5 hónap alatt fejleszthető ki.

Krajevoj azt mondta, hogy sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudja azokat a sajtóban megjelent állításokat, amelyek szerint az új koronavírus elsősorban a mongoloid férfiakra veszélyes.

Az orosz belügyminisztérium közölte, hogy megkezdte annak a törvénynek az előkészítését, amelynek alapján kitoloncolhatók lesznek a vírussal fertőzött külföldiek.

Hétfőn egyébként az utolsó szervezett orosz turistacsoport is hazatért Kínából.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kicselezné az ellenzék a Fideszt: A honvédelmi bizottságba hívják Müller Cecíliát

Kicselezné az ellenzék a Fideszt: A honvédelmi bizottságba hívják Müller Cecíliát

Eltáncolták, papírból hajtogatták és bútort is készítettek a Rubik-kockából

Eltáncolták, papírból hajtogatták és bútort is készítettek a Rubik-kockából

3000 éves felfedezés került elő Izraelből

3000 éves felfedezés került elő Izraelből