szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A két férfiról kollégájuk készített fényképet.

Minden rendben lesz
Annyi baljós hír van manapság, hogy mindenki vár valami jobbra, biztatóra. Így vagyunk ezzel mi is: nem dobja fel sem a home office-ban, sem a szerkesztőségben ülő újságírót a helyzet, amikor jóformán csak bajokról szóló információkat kap. Pedig van azért olyan is, aminek örülni lehet, ami megnevettet, vannak remek kezdeményezések, példaértékű kiállások. Ezeket gyűjtjük ebben a cikksorozatban.
Friss cikkek a témában

Az izraeli mentőszolgálat munkatársai korábban naponta átlagosan 6 ezer esethez vonultak ki, a koronavírus-járvány kezdete óta azonban nagyjából 100 ezer hívást kapnak 24 óra alatt. A dél-izraeli Berseba városának két mentődolgozójának műszakja kedden azonban szerencsésen indult: éppen nem érkezett segélykérés, ezért volt idejük kiszállni a mentőautóből imádkozni. Ehhez az egyikük, a zsidó vallású Avraham Mintz Jeruzsálem, azaz észak felé fordult, bajtársa, a muszlim vallású arab Zoher Abu Jama pedig Mekka, azaz dél felé. Akkor készített fotót róluk egy munkatársuk.

"Egyszerre imádkozunk, ahelyett, hogy külön-külön szakítanánk erre időt, hiszen rengeteg esettel kell mostanában megküzdenünk" – idézte Mintzet a The Independent.

"Az egész világ küzd ezzel a helyzettel. Ez a betegség nem tesz különbséget az emberek között sem vallás, sem nem szerint. De ezzel nem foglalkozunk. Együtt dolgozunk. Együtt élünk. Ez az életünk" – tette hozzá Abu Jama, aki azt is elárulta, hogy betegeskedő édesanyjára gondol ima közben, akivel, bár egy fedél alatt élnek, a koronavírus-járvány miatt távolságot tartanak egymástól.

Mintz azt kérte az imájában Istentől, hogy megérhesse a járvány végét, és a vége legyen jó. "Mert tudom, hogy ennek csak jó vége lehet. És remélem, hogy ott lehetek."

(Fotó: Muhammad Alenbari / mda_israel)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!