szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai járványügy főembere a CNN-en keresztül gyereknek válaszolt.

A CNN szervezésében a Szezám utcából ismert Elmo közvetítésével gyerekek kérdéseket tehettek föl Anthony Faucinak, az amerikai járványügy vezetőjének. A gyerekek elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy jöhet-e koronavírus idején is a Mikulás, hoz-e ajándékot azoknak, akik egész évben jók voltak, és mi történik, ha mégsem tud jönni. Noha sokan számítanak arra, hogy az idei karácsony nagyon más lesz, mint a korábbiak, Fauci szerint a gyerekek szerte a világon megnyugodhatnak: a Mikulás továbbra is fog ajándékokat szállítani. A CNN szombati adásában az USA Országos Allergia- és Fertőző Betegségek Intézetének vezetője elmondta a gyerekeknek, hogy a piros ruhás férfi megkapta az oltást, és karácsonykor rendben lesz.

Fauci mosolyogva jelentette ki, hogy ő maga oltotta be a Mikulást, aki továbbra is meg tudja tenni éves rendes látogatását – a kéményen keresztül. „Tettem egy utat odafentre, az Északi-sarkra. Odamentem, és magam oltattam be a Mikulást. Megvizsgáltam az immunitásának a szintjét is, és jónak találtam” – mesélte.

A CNN kollégái elmondták Faucinak, hogy annyira boldoggá tett sok gyereket, hogy azok idő előtt kívántak neki boldog születésnapot. Fauci karácsony estéjén lesz 80 éves.

Sesame-street-covid-19-santa-claus-vaccine-fauci-sot-vpx cnn

Dr. Anthony Fauci tells Elmo and his friends that he traveled to the North Pole and vaccinated Santa Claus himself so that he can safely deliver presents this Christmas.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Húsz évre szóló megállapodást kötne az EU a fejlődő világgal – Magyarország még vétózhat

Húsz évre szóló megállapodást kötne az EU a fejlődő világgal – Magyarország még vétózhat

Bestiális erő – mondja az Nvidia az új szerverprocesszoráról

Bestiális erő – mondja az Nvidia az új szerverprocesszoráról

Emlékszik a Flappy Birdre? Becsempészték az Apple gépeire

Emlékszik a Flappy Birdre? Becsempészték az Apple gépeire