szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Markus Söder bajor miniszterelnök szerint kötelezővé kellene tenni a koronavírus elleni oltást Németországban.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A jövő héttől az eddig használt FFP1-es maszkok helyett a magasabb kategóriájú, nagyobb szűrőképességgel bíró FFP2-es maszkokat kell viselniük az embereknek a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben Bajorországban - közölte a német Local portál.

Az intézkedést Markus Söder, Bajorország miniszterelnöke jelentette be a müncheni kormányülés után.

Söder szerint a "normális" maszkok csak mások védemét szolgálják, míg a gyógyszertárakban kapható FFP2 maszkok védik a viselőjét is. A miniszterelnök elmondta, hogy a boltok fel vannak szerelkezve ezekkel a védőeszközökkel, nem lesz belőlük hiány.

Az FFP1-es maszkoknak 20%, míg az FFP2-eseknek 6-8% körüli az áteresztő képessége.

Söder elmondta, hogy már kezd érződni a korlátozások hatása, az új fertőzőttek száma, ha enyhén is, de csökken. A miniszterelnök ugyanakkor aggodalmát fejezte ki a vírus brit variánsa miatt.

Söder ismét felvetette az ötletét, miszerint kötelezővé kellene tenni a koronavírus elleni oltást, amely jelenleg szabadon választható Németországban.

Az utóbbi 24 órában 1740 új esetet regisztráltak Bajorországban, közel 500-zal kevesebbett, mint egy hete.

Németországban egy nap alatt 12 802 új esetet azonosítottak, és 891-en haltak meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Duma Aktuál: 2020 legbénább bűnözői a police.hu-ról

Duma Aktuál: 2020 legbénább bűnözői a police.hu-ról

Játékot csináltak 2020 szörnyűségeiből – böngészőből indíthatja

Játékot csináltak 2020 szörnyűségeiből – böngészőből indíthatja

Kémfotókon a teljesen új, T7-es VW Multivan

Kémfotókon a teljesen új, T7-es VW Multivan