szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mindeközben egy román munkaügyi bíróság arról is döntött, hogy nem kötelezheti oltásra a munkáltató alkalmazottait.

Három alá csökkent az ezer főre eső elhunytak száma az elmúlt 14 napban a román fővárosban, így lazító intézkedéseket vezethetnek be hétfőtől - írja a helyi sajtó. A bukaresti vészhelyzeti bizottság pénteki ülése után az illetékes prefektus közölte: kinyitnak, de 6 és 21 óra között maximum 30 százalékos kapacitással működhetnek az éttermek, bárok, kávézók.

A nyitást az egészségügyi minisztérium igyekezett elhalasztatni, ám a bizottság szerint úgy „etikus és törvényes”, ugyanazon mutatók és jogszabályok figyelembevételével vezetik be a lazításokat, amelyek alapján a korlátozásokról is döntöttek.

Romániában tegnap 2699 új koronavírusos fertőzéses esetet regisztráltak, amihez 29 ezer tesztet végeztek el. 74 személy hunyt el a járvánnyal összefüggésbe hozhatóan.

Mindeközben a Brăila megyei munkaügyi felügyelőség közleményében hangsúlyozta, hogy visszaélésnek minősül az, ha egy munkáltató oltásra próbálja kötelezni az alkalmazottait, ahogy negatív tesztet sem kérhetnek tőlük, mielőtt gyógyultan újra munkába állnak a koronavírus-fertőzés után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Repülő" hajót fényképeztek Anglia partjainál

"Repülő" hajót fényképeztek Anglia partjainál

50 millió forintot segíthetett tisztára mosni egy ghánai bűnözőkkel dolgozó tolnai asszony

50 millió forintot segíthetett tisztára mosni egy ghánai bűnözőkkel dolgozó tolnai asszony

Cseppet sem zavarja a Huaweit, hogy nincs Play áruház a telefonjain

Cseppet sem zavarja a Huaweit, hogy nincs Play áruház a telefonjain