szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Online kérdőívvel szeretnék megtudni, hogy mit támogat a többség.

A Magyar Autóklub online felmérést végez a fővárosi közlekedésfejlesztési elképzelésekkel kapcsolatban, közölték csütörtökön. Mint írják, ezen a linken várják minden Budapesten élő, autózó és közlekedő véleményét, hogy látható legyen, milyen fejlesztési irányokat támogat a többség.

Május 31-ig a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) online felmérésében is lehetősége van a fővárosiaknak véleményezni a változtatásokat.

A koronavírus-járvány miatt az áprilisi autóforgalom a tavalyi fele volt csak, ez pedig Budapesten is lehetőséget nyitott a kísérletezésre. A főváros intenzív közlekedési átalakításokba kezdett a "zöld város" koncepciójának mielőbbi megvalósítása érdekében, ideiglenes biciklisávokat jelöltek ki, közlekedés elől lezárt területek bővítésével folyik a kísérletezés, különféle sebességcsökkentési koncepciók vetődtek fel. Az Autóklub eközben jelezte: az M0-s körgyűrű bezárásáról, P+R parkolók létesítéséről, infrastruktúrajavítási tervekről viszont nem hallani.

Ahogy korábban is írtuk, a fővárosi közlekedés átalakulásához hozzátartozik, hogy a közösségi közlekedés, a kerékpározás és a gyaloglás előtérbe helyezése része volt Karácsony Gergely főpolgármester programjának. A Budapesti Közlekedési Központ e szemléletben fogant Vitézy Dávid vezetésével. Aztán Tarlós István főpolgármester kirúgta Vitézyt, a BKK-t pedig részben szétdarabolták, a fővárosi közlekedésszervezésben pedig megmaradt a jórészt gépjárműcentrikus szemlélet.

A koronavírus-járvány más európai nagyvárosok közlekedésében is jelentős változásokat hozott. Így például zölden indítanák újra Londont, ahol autómentes lesz a belváros egy része a járvány után. A járvány után további korlátozásokat vezetnének be az autós forgalomra Milánóban is.

Ez történt: kiadták a listát a legmegbízhatóbb telefonokról

Ez történt: kiadták a listát a legmegbízhatóbb telefonokról

Megrázó címlappal jelent meg a mai New York Times

Megrázó címlappal jelent meg a mai New York Times

Rendszerváltók30 – Békesi László: Miénk a kevés pénzzel gazdálkodó háziasszony szerepe

Rendszerváltók30 – Békesi László: Miénk a kevés pénzzel gazdálkodó háziasszony szerepe